Přerušení šachových soutěží

Milí šachoví přátelé,

z rozhodnutí Vlády ČR jsou od pondělí 12. 10. na 14 dnů zakázány jakékoli vnitřní sportovní aktivity (zde). Bohužel, toto opatření se dotkne i šachového světa. Jsme nuceni odložit následující akce na neurčito:

– 1. a 2. kolo Extraligy, které se mělo hrát 17. – 18. října
– 1. kolo 2. lig z 18. října
– 2. kolo 1. ligy východ z 25. října
– MČ mládeže do 16 let z 24. – 31. října

Ke konání dalších ligových soutěží se vyjádříme nejpozději 26. 10. na základě aktuálně platných opatření a epidemiologické situace. Prozatím počítáme s jejich konáním v původně plánovaných termínech a rozlosování (tedy 1. listopadu by se hrálo 2. kolo 1. ligy západ). Výše uvedená odložená kola se dohrají v náhradních termínech, o kterých budeme jednat na základě dalšího vývoje situace. Minulou sezónu jsme zvládli dohrát v červnu, za což bych chtěl ještě jednou všem týmům i hráčům poděkovat, a je teoreticky možné, že nás něco podobného čeká i v aktuální sezóně. Ale to se teprve uvidí.

O MČR mládeže a následných postupech na MČR mládeže budeme jednat a následně Vás informovat. Mistrovství Moravy a Slezska mládeže by mělo začínat 27. října a prozatím je tedy jeho konání možné, společně s pořadateli budeme situaci průběžně sledovat a pružně na ni reagovat.

Prioritou VV ŠSČR je v rámci zákonných možností šachové soutěže organizovat a umožnit šachistům férové soutěžení za šachovnicí. Pevně věřím, že situaci s epidemií zvládneme a brzy se v lepších časech opět setkáme u královské hry.

S přáním všeho nejlepšího,
Martin Petr, předseda ŠSČR

Článek převzat z šachového svazu: https://www.chess.cz/

Napsat komentář