Kdy se rozjedou šachové soutěže

Přerušení šachových soutěží

Aktualizace 23. 11.:

V sobotu 21. 11. proběhla online schůze STK ŠSČR, tedy řídícího orgánu ligových soutěží družstev. 

– 4. kolo 1. lig z 29. 11. je odloženo na neurčito

– Je reálná šance, že by se mohla hrát prosincová kola soutěží družstev, počínaje 4. kolem 2. lig v neděli 6. 12., které by se hrálo podle původního rozpisu a rozlosování. Samozřejmě ale záleží na dalším vývoji situace. Případné odložení tohoto kola bychom publikovali nejpozději 1. 12.

– Jsou navrženy některé náhradní termíny soutěží a obecný postup, jak situaci řešit, až bude možné hrát.

– Pokud si družstva vzájemně dohodnou jiný termín sehrání odloženého utkání, je to možné, následný postup najdete v přiloženém zápise.

Přejeme hodně zdraví a těšíme se na setkání za šachovnicí!

Aktualizace 16. 11.

K níže uvedeným soutěžím přidáváme další dvě odložené:

– 3. kolo 2. lig z 22. 11.

– MČR do 8 let z 28. – 29. 11. Organizátoři pro toto MČR plánují náhradní prosincový termín 19. – 20. 12. 2020.

Podle mechanismu opatření PES, který v pátek 13. 11. zveřejnilo Ministerstvo zdravotnictví, bude možné ligové soutěže družstev hrát, pokud se stupeň opatření v ČR sníží na číslo 3. Kdy to nastane, je prozatím nejasné. Další aktualizaci tohoto článku připravujeme na pondělí 23. 11.

 

Epidemie onemocnění covid-19 i nadále zpomaluje, což ukazují klesající statistické hodnoty, ale také příznivý index rizika podle systému PES. Vláda tedy bude v pátek rozhodovat o přesunu do stupně čtyři. Ministr zdravotnictví Jan Blatný (za ANO) nicméně upozornil, že stále není vyhráno, a proto bychom si na třetí stupeň měli počkat nejméně týden. „Rizikové skóre umožňuje přesun České republiky do kategorie číslo čtyři. Další posun, pokud vše půjde dobře, může nastat nejdříve za týden,” řekl na páteční tiskové konferenci Blatný s tím, že o přesunu do čtvrtého stupně bude rozhodovat vláda.

Tak uvidíme, jak se vše bude vyvíjet a jestli se tento rok ještě dostaneme za šachovnice.

Zdroj: novinky.cz a chess.cz

Napsat komentář