GP Zlínského kraje Kroměříž

Dne 20.11.2021 se odehrál dětský šachový turnaj GP Zlínského kraje v Kroměříži. Na tento turnaj jsme vytvořili pěknou šachovou výpravu. Jako doprovod a trenéři jeli Petr Kadlčík a Petr Kapusta. Je možné, že nám napíší pár slov pohledem přímo z místa turnaje. Náš oddíl reprezentovali děti v kategoriích H12 a H14. V kategorii H12 nás reprezentovali Tomek Stanislav, Lorinc Lukáš a Kapustová Ema. V kategorii H14 za nás hráli Popelka Svatopluk a Jančová Pavla Julia. V kategorii H10 ještě hrál náš mládežnický odchovanec, který v současné době reprezentuje Staré Město Renek Moravec. Odkaz na výsledky je zde.

Podíváme se na výsledky jednotlivých hráčů. 

Tomek Stanislav hrál v kategorii H12 a tento turnaj se mu moc nepovedl uhrál 2 body ze 7 kol a nakonec to bohužel stačilo pouze na poslední msíto v této kategorii. Musíme více potrénovat a příště to bude lepší, ale už ve vyšší kategorii.

Lukáš Lorinc hrál taktéž v kategorii H12 a na turnaji uhrál super výkon, kde získal 5 bodů ze 7 kol a takovýto výsledek je vždy blízko medailových pozic, což se i stalo. Nakonec to bylo dělené 3-4.místo díky stejnému počtu bodů a dokonce i stejnému pomocnému hodnocení, což se stává málo. Rozhodně gratulace, jen tak dál a hlavně neusnout na vavřínech a pokračovat v práci.

Ema Kapustová hrála taky v kategorii H12 a hned na začátku turnaje se pořádně rozjela uhrála 3 body z 4 partií a vypadalo to velmi nadějně. pak bohužel dostala 2 silné hráče, ale čekal jsem, že uhraje aspoň ještě 1 bod, který by ji okamžitě dostal na medailové pozice mezi děvčaty. Nakonec hrány 3 body ze 7 kol a to nakonec stačilo až na 6.místo mezi děvčaty. Škoda předposledního kola.

Svatopluk Popelka hrál už ve vyšší kategorii H14, kde uhrál bohužel velmi vlažný výsledek 2,5 bodu ze 7 partií a to bohužel stačilo na 24.místo. Rozhodně z tohoto výsledku nebyl příliš spokojen a musí více potrénovat.

Pavla Julia Jančová hrála taky v kategorii H14, kde jsem věřil, že se jí nejenom bude dařit, ale mezi děvčaty bude hrát o přední místa. Bohužel jí podle jejich slov turnaj vůbec nevyšel, kde jí musím dát za pravdu. Uhrála pouze 3 body ze 7.kol, což stačilo na bramborovou příčku mezi děvčaty, což je škoda. Protože jsme spolu ještě před turnajem hráli a hrála velmi dobře. Nic se neděje a půjde se na další turnaje.

Renek Moravec je náš mladý šachový odchovanec, který hrál v kategorii H10, kde podle startovní listiny byl první nasazený, ale víme že v této kategorii se může stát cokoliv. Dávají se figurky zdarma, přehlédnou se nemožné tahy atd… Nicméně, nakonec to bylo rozhodně oprávněné. V kategorii H10 byli první 3 hráči ze Starého Město. A Renek uhrál 5.bodů ze 7 partií, což je velmi dobrý výsledek, ale víme, že má rozhodně navíc. Nakonec skončil na parádním 2.místě. Gratulujeme.

Napsat komentář