Memoriál Vratislava Hory 2022

Geniální trenér

Ing. Vratislav Hora se narodil 10. 6. 1928 v Martině.
V roce 1938 se jeho rodina přestěhovala do Poděbrad. Od nástupu na vojenskou akademii v roce 1947 až po propuštění v roce 1969 v hodnosti podplukovníka strávil celých dvaadvacet let v armádě. Po roce 1989 byl plně rehabilitován a povýšen na plukovníka v záloze.

Vratislav Hora byl trenérem I. třídy a byl celkem 3x vyhodnocen jako nejlepší trenér šachu Československého šachového svazu. Je nositelem nejvyššího vyznamenání ČSTV z roku 1997 – Medaile za práci ve prospěch tělovýchovy a sportu.

(Článek viz odkaz zde)

Na tento prestižní šachový turnaj Memoriál Vratislava Hory v Nedakonicích se sjeli změřit své síly chlapci a dívky do 18.let. I šachový oddíl TJ Vlčnov měl v tomto turnaji své zastoupení. Náš oddíl reprezentovali Jakub Flekač, Lukáš Lorinc, Maxmilián Miosga a Ema Kapustová. Naše mládež si podle mně vedla přímo skvěle. V závěrečném vyhodnocení zjistíte, že spolu hráli dohromady všechny věkové kategorie a nejlépe si vedle Jakub Flekač, který uhrál 6.bodů ze 7.kol, kde hned 5.hráčů měli toto bodové ohodnocení a o celkovém pořadí rozhodovalo pomocné hodnocení. Nakonec skončil na neoblíbeném, ale skvělém 4.místě. Dále uhrál solidní výsledek Max Miosga, který uhrál 4.body ze 7.kol. 

Popis není dostupný.

Teď se jdeme podívat na mladší kategorii našich reprezentantů, kde hrál v kategorii do 12.let Lukáš Lorinc, který celkově i mezi hráči staršími skončil na celkovém 16.místě, uhrál 5.bodů ze 7.kol a ve své kategorii do 12.let skončil na parádním 1.místě, které si rozhodně po výkonu zasloužil. Dále v této kategorii hrála i Ema Kapustová, která uhrála průměrný výkon 3,5.bodu ze 7.kol, ale jestli jsem počítal správně, tak mezi dívkami skončila na skvělém 3.místě.

Odkaz na celkové výsledky je zde na chess-result.

Napsat komentář