Vlčnovský Štěpánský turnaj 2022

Dne 26.12.2022 se po dvou letech přestávky tohoto skvělého turnaje z důvodu covidu a rekonstrukce KSK opět hrál a to v roce 2022, kde si po delší odmlce tohoto turnaje přijelo zahrát 70 hráčů a hráček i velmi mladých žáků a žákyň, což je povzbuzující. Upřímně jsem čekal, že po tak dlouhé odmlce bude účastníků méně, takže si myslím na první ročník po covidu je to skvělé číslo a věřím, že v budoucnu se postupně dostaneme zase k číslu 100 hráčů. Turnaj byl zahájen se zpožděním, kvůli problému s programu s losováním, který jsme nakonec zvládli a potom už turnaj jel, jako po másle bez nějakých velkých reklamací a turnaj jsme odehráli v přátelském duchu bez zápisu ela.

Turnaj zahájil náš předseda Petr Kadlčík a Jenda Javor a několik slov řekl i náš nový starosta Petr Kašpařík. Na turnaji hrálo i 5 titulovaných hráčů. Na turnaji se rozdávají věcné ceny pro každého účastníka, takže vždy odjedete domů s nějakou pěknou cenou. Cenový fond byl opravdu velmi pěkně zásoben.

Celkové výsledky najdete v odkazu na chess-result zde. Tento rok se vyhodnocovaly i skupiny mladých dětí. kde na turnaji hrálo 6. dětí s ročníkem 2010 a mladší.

Z dívek skončila na 1.místě Stará Zuzana, na 2.místě Kapustová Ema a na 3.místě Laučeková Michaela.

Z chlapců byl na 1.místě Moravec René, na 2.místě Babula Tomáš a na 3.místě David Moravec.

V celkovém hodnocení turnaje byl na 1.místě FM Vrána František, na 2.místě GM Babula Vlastimil a na 3.místě skončil hráč Vlčnova Petr Kapusta.

Napsat komentář