Vlčnov B – Bojkovice A – partie

images

Peťa Partyš moc pěkně vyhrává, doporučím na trénink jak je slabý bod f7, když tomu soupeř nevěnuje pozornost. Pěkný moment u Honzy Mošťka, kde udržet remíz v pěšcové koncovce znamená  znát jedno důležité pravidlo a třeba je i poučná partie Vlastíka Oharka, to jak to vpadá když Vás soupeř válcuje jako štrůdl. Určitě bude se na co dívat!

 

img_2573

Peťa zahrál moc pěknou partii, doporučuji na přehrání!

 

img_2586

Moje partie, soupeř zahraje takový divný tah Sg2 a ztratí diagonálu, pak ztratí pěšce a partie spěje k logickému výsledku.

 

img_2589

Vlastík prohrál poměrně bez boje boj o pole e5, tedy prohrál boj o centrum a po dalších menších nepřesnostech partie končí porážkou. Vlastík sebou nese pořád stín neumění zahájení a ten stín jej drží hodně dole a je to škoda, protože Vlastík umí hrát šachy mnohem lépe, ale bez zahájení to nejde!

 

img_2596

Poměrně korektní remíza.

 

img_2584

Gary, další poměrně dobrá remíz.

img_2585

Ondra hodně spěchal a spěchal tah až se dospěchal k prohrané pozice. Věřím tomu, že když už vstanu a jdu hrát šachy,

že už tomu ten čas dám a budu makat, protože jestli ne, tak cesta vzhůru se zavře a Ondra bude mít problém se zlepšit!

Zbývající dvě partie neuvádím, JJ nemám a Honza  mě neprodal autorské práva a tak nemůžu jeho partii publikovat.

 

5 komentářů u „Vlčnov B – Bojkovice A – partie“

  1. Podle mě Vlastík šel dobře do koncovky s nestejnobarevnými střelci, no i tak tam bojuje o život a chyby se staly mnohem dříve………neviděl jsem aktivitu, plán, jen celou partii tuhou obranu o vlastní život…….soupeř nebyl nikde ohrožen a kde je chyba?

    Zahájení!!!!

    Odpovědět
  2. Zase na mou obhajobu co se týče k nedělnímu zápasu, byl jsem, jakože náhradník, jelikož nebyli hráči a šel jsem hrát rád, na druhou stranu opravdu na opačné rošády a kombinační hru jsem nebyl připraven vzhledem k indispozici z předchozího dne, ale věřím, že i v takovýchto indispozicích jsem schopem v pohodě bez rizika remizovat a to i se silnějším hráčem, šlo to za mě hrát samozřejmě útočněji, což jsou opačné rošády na druhou stranu jsem věřil Peťovi Partyšovi, který to zahrál parádně a v koncovce i druhému Petrovi. A jinak je pravda, že trénuji, teď je to těžší jak se rozjela zase škola, ale snažím se tomu dát aspoň tu hodinku a doufám, že jde aspoň vidět, že nehraji prostě úplně blbé tahy bez významu či že celou partii neudělám rošádu a pak dostanu mat. Prostě zabojujem a udržíme se v pohodě máme dobře našlápnuto myslím…

    Odpovědět
  3. Libore nad touto variantou jsem se taky v partii zamyslel, při té výměně jsem špatně propočítal tahy, myslel jsem si že jeho dvojpěšce budou slabší, taky jsem měl domění, že můj černý střelec bude mít šanci dobrat pika, a nebude tam ztráta pěšce, a pak jsem se rozhodl ze dvou důvodů, první byl nestejní střelci, kde pěšec méně by neměl tolik vadit, za druhé vzal jsem figurku za půlkou, ale tady se do hry dostal jeho bílý střelec, asi jsem měl v partii vyměnit věže a pak by byla koncovka nestejných střelců daleko blíže k remíze, protože jeho věž mě porazila. Jenomže tam byl sled 6 tahů a toto je se silnými hráči těžké, že umí lepší rozpoznat přechod do koncovky.

    Odpovědět
  4. Tak já jsem si ji přehrával a myslím si, že byla od začátku až do konce v remizových vodách. K některým partiím mám určité výhrady. Ale nejvíc by mě zajímalo jak by vypadala koncovka Vlastika, kdyby místo braní jezdce vzal střelce a vznikla by koncovka jezdce proti střelci.

    Odpovědět
  5. Partii Honzi jsem se pokoušel dát od nějakého zajímavého momentu, nakonec se mi to moc nepodařilo a není v článku.

    Odpovědět

Napsat komentář