První pátek v měsíci – trénink! 3.2.2017 v 19:00

     Je tady první pátek měsíce února a začneme tréninkem, který je otevřený a jsou vítáni všichni ti, kdo chtějí hrát lépe šachy! Co bude hodně příjemné, tak celý trénink bude běžet v klubovně na televizi, tedy graficky zvýrazním hlavní plány, tahy, chyby a půjde to pěkně vidět a hlavně bude to hodně názorné a dobře a dlouho pamatovatelné!  Začínáme v 19:00 a kdo přijde, slibuji mákne si na své dno, potrénuje a zažije pěkný šachový trénink! O čem to bude? Více uvnitř v článku…..

Části tréninku:

1)Diagramy – taktika (45.minut)

    Aktivita je hlavním principem šachu. Největším a nejvěrnějším přítelem aktivity je taktika! Dostanete čas 45 minut a několik diagramů, budete trénovat taktiku, ale i správné hospodaření s časem a mnozí pravděpodobně i časovou tíseň.

Taková malá ochutná diagramů, které vás budou čekat v pátek. Jak jistě vidíte nebudou to zas tak těžké diagramy, jako v předchozích trénincích s petrem, ale dostanete jich 8 a časový limit k tomu, tak to zas tak jednoduchý úkol nebude…

2)Partie klasiků (1.hodina)

Akiba Rubinstein

   Podíváme se na 2 krásné partie klasiků, kde se podíváme na správné plány v dané pozici, pokusíme se pochopit danou pozici a najít pokračování velkých šachových velmistrů. Uvidíme že i Velmistři respektují zákony správné šachové hry ! Budeme hádat správné tahy! Budeme odpovídat na otázky a sami sobě dokážeme, že i my umíme hrát šachy!

3)Rozbor vašich partií

   V této tréninkové lekci se podíváme na vaše šachové partie, kdo bude mít zájem, si může přinést svůj partiář se svou partií, která nebyla dosud rozebrána a podíváme, se jestli daný hráč zvolil v dané pozici správný plán a pokud ne jakých tahů by se měl ve svých partiích vyvarovat, aby se šachově zlepšil. V této části tréninku je pouze na vás kolik času zde strávíme, podle toho kolik partií si donesete, sebou na tolik se podíváme.

Sebou si vemte něco na psaní a papír, samozřejmě dobrou náladu, začínáme 3.2.2017 v 19:00! 

Těším se na vás Honza…

Napsat komentář