ZKP – Vlčnov A – Staré Město C – 7,5 – 0,5 – aneb hodně krutý pro našeho soupeře!

 

 

 

 

 

Začátek je nečekaný, paní Vránová má nehodu ( věříme že nic vážného, zdráví je víc než jedna šachová partie) a do hodiny na zápas nepřijede, tedy první bod. Poměrně brzo vyhrává i Jára Buráň, který hrál dnes hodně ambiciozně a když výhru přidává i Karel Vlach, Vlastík Oharek a remízu Peťa Partyš s vědomím že Milan Flekač stojí na výhru, je zápas rozhodnut, poslední co zbývá dnes vyřešit je skóre, tedy Milan Flekač po pěkné partii vyhrává, Milan Babula donutí soupeře k rezignaci a já když nabídnu soupeři pozici s věží více a soupeř mi to uvěří a nevyužívá tuto možnost ( určitě doporučuji se podívat na mojí partii) a ještě odmítám v prohrané pozici nabídku remízy a tak to nemůže dopadnout snad jinak, než nelogickým mým vítězstvím, které jsem si za to jak jsem dnešní partii hrál ani nezasloužil. No, ze zápasu že kterého jsme měli respekt, nakonec jednoznačný výsledek a tak už bez stresu se pojďme podívat na partie….

 

 

 

 

 

 

 

Milan zahraje moc pěknou partii, možná i nejlepší co zahrál tento rok za Vlčnov, pan Bláha je hodně pevný hráč a Milan měl z něj před partií velký respekt, pěkná partie kde oba hráči zaslouží pochvalu, vyhrává ten náš – Milan Babula! Opravdu partie, která stojí za to si jí přehrát, protože takto hraje IM!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jára dnes hodně odhodlaně a šel si pro bod, soupeř musel malinko pomoct, ale tak to bývá, partii nejde vyhrát bez toho aníž by soupeř nepomohl a někdy soupeř pomůže víc a někdy méně, dnes hrál Michal Staufčík moc pěkně, možná jen jednu variantu počítal o tah méně a Jára celou koncovku viděl o tah více a byla z toho výhra! jak říkám, někdy jsou partie na hraně remízy a soupeř musí malinko pomoct, dnes tomu tak i mohlo být, ale nás může těšit že i tento bod byl pro naše družstvo.

 

 

 

 

 

 

 

Nehci hrát proti Skandidávské a tak dávám moje oblíbené zahájení, no o zahájení to dnes ale nebylo. Prvně dostanu od Honzi Šmída pěkné a reálné možnosti jak výhodu dále zlepšovat ale namísto nějakých ambicí jakobych šlapal na místě v pozici a soupeř se dostává zpátky do hry, malinká moje nepozornost a soupeř mi překrásně zavře mojí Dámu na h6 a hned jsem si vzpomněl na jednu partii s Ferou Vránou, kterou jsem takto prohrál. Tuším že je zle a když dostanu možnost obětovat kvalitu za vysvobození mé dámy, neváhám jen za cenu že moje Dáma bude ve hře mám o kvalitu méně. Soupeř nabízí remízu a já hrdě, ale zbytečně riskantně neberu, i když tuším že moje pozice je na pokraji zhroucení a vše korunuji tahem d5, kde nepočítám dostatečně daleko a tady stačilo aby Honza mi toto neuveřil a mohl mít o věž více, byla by to moje zasloužená prohra! Nakonec mi soupeř snad vše uvěřil a ještě tuto partii dokáži vyhrát! No radost nemám, spíš se nad sebou musím zamyslet, protože toto jsem opravdu mě prohrát! Určitě z našeho pohledu dnes nejslabší partie z Vlčnovských hráčů! 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Peťa hrával za toto družstvo a tak remíza mi nebyla proti srsti a to hlavně, když tato remíza znamenala naše vedení 3,5-0,5 a podle ostatních pozic jsem tušil, že tento zápas dopadne dobře.

 

 

 

 

 

 

 

Karel a parádní partie! Když jsem tuto partii projížděl přes PC, všechno co Karel vymyslel PC chválil a tak i mě nezbývá  a udělám to moc rád, tedy musím uznat a pochválit Karla za parádní hru! Pěkná partie.

 

 

 

 

 

 

 

 

Milan zahrál parádní partii, neznám moc teorii, ale takto se má hrát toto zahájení! Parádní motiv Df3 a útok na krále! Milan zahrál moc pěknou partii a mám za něj velkou radost, protože Milan je hodně silný hráč a bylo jen otázkou času, kdy se chytne a bude si věřit! A jsem rád, že MIlan všem ukazuje, že je stále platným hráčem tohoto družstva!

 

 

 

 

 

 

 

Vlastík  a další velká pochvala! I tady jsem rád, že přeborník našeho oddílu potvruje že na tuto soutěž má a že je posilou tohoto týmu! Moc pěkná partie a zasloužená výhra! 

 

Tabulka

Tabulka vypadá dobře, cílem tohoto družstva je vyhrát tuto soutěž a jdeme zápas od zápasu si pro tento cíl! Ještě není konec a tak i další kolo budeme brát hrozně vážně a připravíme se na něj! Nebudu lhát, když řeknu že nikoho nepodceňujeme a z každého družstva máme respekt, protože v každém družstvu hrají silní šachisté a umí hrát šachy! Takto přistupujeme ke každému zápasu, vždy s pokorou, s týmovým duchem a odhodláním, zatím se nám to daří…uvidíme co přinese další kolo!

Poř. Družstvo V R P Body Skóre Partie
1. TJ Vlčnov A 7 0 1 21 45.5 34
2. Slavia Kroměříž C 5 2 1 17 35.5 22
3. ŠK Zbrojovka Vsetín B 5 0 3 15 32.5 23
4. ŠK Staré Město D 4 2 2 14 34.5 23
5. SK Boršice A 3 3 2 12 34.5 24
6. ŠO TJ Sokol Francova Lhota 4 0 4 12 34.0 21
7. ŠK Holešov A 3 1 4 10 30.0 16
8. TJ Fatra-Slavia Napajedla A 3 1 4 10 28.0 14
9. ŠK Zlín B 3 0 5 9 28.0 16
10. ŠK Staré Město C 2 2 4 8 28.0 17
11. Sokol Postoupky A 2 1 5 7 30.5 15
12. TJ Valašské Meziříčí A 0 2 6 2 22.0 10

Rozpis soutěže

Za 14 dní jedeme do Holešova, těžký zápas který určitě nepodceníme!

Začátek 9. kolo – 05. 03. 2017 Rozhodčí
  ŠK Staré Město C ŠO TJ Sokol Francova Lhota  
  ŠK Holešov A TJ Vlčnov A  
  Sokol Postoupky A TJ Valašské Meziříčí A  
  SK Boršice A ŠK Zlín B  
  ŠK Zbrojovka Vsetín B Slavia Kroměříž C  
  TJ Fatra-Slavia Napajedla A ŠK Staré Město D  

Napsat komentář