Před víkendem -ZKS západ – 1 kolo

 

Kdo je vlastně největší favorit této soutěže a kdo je největší outsider této soutěže? Soupisky nám to jistě nepoví, protože jenom jména partii nevyhrávají, ale první kolo nám určitě napoví, možná našeptají jaké kdo má ambice v této soutěži. Můžete souhlasit a nebo nemusíte souhlasit, to jak říká Jára Cimrman je to jediné co s tím uděláte, ale první kolo je důležité kolo, kde někdo může získat příjemný klid a někdo může po prvním kole už bouchat na poplach. Pojďme se podívat na los tohoto kola.

 

 

 

 

 ŠK Dolní Němčí A   Sokol Postoupky B

 

Je tady sice kolize s 2 ligou a to může a nemusí hodně ovlivnit soupisku Dolního Němčí, na druhé straně stále tady jsou a pravidelně nastupují Petr Symerský a Martin Čechál a Postoupky měli v historii problémy stavět základní sestavy a čím dál jelo toto družstvo tím větší byl tento problém, tak tady tipuji remízu a nebo výhru domácího týmu. Ono vůbec není vyloučeno že nastoupí Pavel Zpěvák a i toto můj tip potvrzuje, že domácí budou favorité tohoto zápasu.

 

ŠO TJ Zborovice A   ŠK Zlín C

Zborovice minulý rok překvapení této soutěže jsou snad letmým okem trochu oslabeni, na druhou stranu budou hrát se Zlínem, který hraje ve stejný den 2 ligu a jestli jsem psal že Postoupky mají starosti se soupiskami, tak Zlín minimálně co jej znám na tom není lépe. Zlín podle mě bude stavět ruce a nohy do druhé ligy a to poznamená soupisku této soutěže, tohoto ročníků a Zlín určitě proti bojujícím a sehraným Zborovicím dle mě nebudou bodovat.  

 

 

  SK Boršice B   TJ Vlčnov B

Ajaj, zápas který mě zajímá. Boršice jsou silným družstvem a Vlčnov měl dostatek času na to, aby se připravil na tyto zápasy co jej čekají. Poslední dva roky Vlčnov A vyhrával soutěže a postupoval, ale to postupující družstvo bylo složeno hodně z posil a toto družstvo, které pojede do Boršic je klasické Vlčnovské družstvo, které tento rok může ukázat že má navíc než jen boj o záchranu a nebo bude bojovat o záchranu až do posledního kola. Bude to jenom na něm a jeho hráčích, bude to o tam jak jsou připraveni, jakou mají morálku a srdíčko, ale i tak tento zápas budou domácí velkým favoritem.

 

 ŠK Zlín-Malenovice A   Slavia Kroměříž D

Malenovice byly pro mě minulý rok mírné zklamání. Bylo to družstvo , které spadlo ze ZKP a čekal jsem že zkušenosti z vyšší soutěži je budou hnát na vyšší místa v tabulce, než co doopravdy hrály Malenovice a tak bych chtěl věřit že tento rok se opravdu a doopravdy projeví jejich zkušenost a tipuji dvoj tip tohoto utkání, výhru domácích a nebo remízu. 

 

TJ Bojkovice   ŠK Staré Město E

Bojkovice posílily o hráče z Uherského Brodu a mohly by se vyhnout sestupu, na druhé straně SM E je sehrané mužstvo, tipnu remízu či těsnou výhru kohokoliv. Sám budu zvědav na to, jak zahrají hráči z Brodu a jak Bojkovice dokáží využít toho, že mají lepší družstvo než v minulých rocích.

 

TJ Fatra-Slavia Napajedla B   ŠO Kunovice B

Napajedla umí zahrát proti lepším družstvům a umí prohrát proti slabším družstvům, tentokrát toto kolo je čeká silný favorit této soutěže a cokoliv jiného než výhra hostů by bylo překvapení, na druhé straně jsem psal že Napajedla takové zápasy umí hrát. Chybí mi v sestavě Napajedel Mira Kunc, ale i tak je tam zkušenost a bojovnost. Tento zápas určitě prověří Kunovice, nebudou to lehké body a tipuji troj tip.

 

2 komentáře u „Před víkendem -ZKS západ – 1 kolo“

  1. ZKS bude těžká soutěž, ale bude zajímavá, protože družstva jsou hodně vyrovnaná a bude se na co koukat:) Držím palce Zborovicím.

    Odpovědět
  2. Zdravím šachové kolegy ve Vlčnově
    Zlín je určitě hratelný a 3 body po prvním kole by dodaly klidu. Tak jak minulý rok jsme nikoho nepodceňovali tak se i nyní připravujeme na tuto neděli. Samozřejmě budu držet palce Vlčnovu jak A / na ten jsem hodně zvědavý/ tak i Bčku. Mám dojem, že právě s Bčkem budeme hrát poslední kolo a doufám, že budeme hrát již pro radost bez starostí o záchranu, na druhou stranu to v KSZ bude letos hodně těžké.
    Míra Nezdařil

    Odpovědět

Napsat komentář