Před víkendem – 2 liga los prvního kola

 

Tuto neděli začínají soutěže, které nás budou zajímat  a budeme o nich psát na tomto webu. Budeme podrobně sledovat 2 ligu E, budeme sledovat ZKP a určitě REG UH, budeme psát o Slovenské 3 a 4 lize a tady budeme sledovat cestu ŠK Skalice a v tomto článku dnes začneme losem 2 ligy E 1 kolo, které se bude hrát 15.10.2017. Mrkneme na los, na prognózu a tipneme kdo bude favorit v každém zápase. Bude to sice jen hádání z kávových zrn, ale proč to nezkusit? Protože čím víc se budeme o této lize bavit, čím víc budeme o ní psát, tím víc  a tím déle nám zůstane v hlavě a šachy budou zase o malý krůček populárnější…..

 

 

TJ Vlčnov   VSK Universita Brno

První domácí zápas Vlčnova a první zápas  a to opravdu první historický zápas Vlčnova ve 2 lize. určitě neprozradím naše soupisky, ale čistě teoreticky kdyby nastoupily základní sestavy a vůbec to není vyloučeno, protože není v ČR kolize s vyšší soutěží, tak nasazená jednička VSK je Slepov Kyryl s elem 2108 a na druhé šachovnici je pro příklad Lubomír Kíša s elem 2170. Statisticky může proti nám nastoupit 6 hráčů s Elem přes 2100, ale žádný s aktuálním Elem přes 2200. Na druhé straně Vlčnov může nasadit a to opravdu jen statisticky 1 hráče s ELEM přes 2300, 2 hráče s ELEM přes 2200 a 4 hráče s ELEM přes 2100. Proto mírným favoritem by mohl být Vlčnov, ale protože to bude první zápas našeho družstva ve 2 lize, tipuji tento zápas jako hodně vyrovnaný s těsným výsledkem pro kohokoliv. Přál bych si výhru Vlčnova, ale od přání po realizaci je tady 8 partií, 8 příběhů a dlouhá cesta. 

 

 Moravská Slavia Brno B   ŠK Staré Město B

Můžeme vsázet na to, že Brněnským týmům se nebude moc chtít jezdit v plné sestavě na venkovní zápasy a můžeme sázet na to, že když máte v sestavě GM Tomáše Poláka, IM Neklana Vyskočila, FM Davida Holemáře a další Brněnské silné hráče, že nastoupí doma a nastoupí v prvním kole. Tady se ukáže jaké jsou opravdové ambice tohoto družstva, ale čekám tady silnou domácí sestavu a i když SM má družstvo postaveno hodně chytře, vepředu mládí a střed družstva zkušenost, sázel bych na vítězství Brněnského favorita.

 

TJ SLAVIA Kroměříž B   ŠK Kuřim

Kroměříž, která má hodně ambiciózní 1 ligu, bude chtít v případě postupu do extraligy a to opravdu není vyloučeno se snažit postoupit z druhé ligy do první ligy a i když dle soupisek toto družstvo není nejlepší a nejsilnější, jsou tady hodně zkušení borci a tipuji silnou sestavu. Už jen na pohled na jejich soupisku tak první pohled napoví, mají jenom 14 hráčů k dispozici, to v mezi řádcích říká, že sestava bude stálá a stabilní a silná. Tady tipuji další vítězství domácího družstva.

 

ŠK GARDE Lipovec   ŠK Zlín

A další domácí družstvo, které může využít dnes dokonce 3 GM a protože Zlín opravdu nepatří k favoritům této soutěže, je znám s problémy se skládáním základní sestavy, tak tady čekám jednoznačný zápas ve prospěch domácího velkého favorita. 

 

ŠK HPM TEC Hustopeče   Jezdci Jundrov

Jezdci Jundrov můžou mít k dispozici IM Jára Bureš, IM Petr Pisk a FM ( nevím jestli už jej má) Václav Fiala, Brno není daleko od Hustopečí, opět první kolo, není kolize s extraligou, tady když mě nezklame Vlčnov v mém tipování, kde tipuji a nebo si přeji doposud vítězství domácích družstev, tak tady bych tipnul první vítězství hostujícího družstva.

 

SK Podlužan Prušánky   Zbrojovka Vsetín

Prušánky a Vsetín, minulý rok vyhrál Vsetín 5-3, tento rok je posilněn o FM Bělůnka, podle mě druhá výhra hostů v tomto kole.

 

Začíná druhá liga, začínají první partie, možná první překvapení a může to být úplně jinak, než si dnes prvním pohledem na soupisky můžeme tipovat. Dnes je to jedno, ale čím víc se o této lize bude mluvit, psát a přemýšlet pak tím víc budou šachy v podvědomí v hlavách a ve vzpomínkách.

 

začíná 2 liga, hodně štěstí všem!

 

 

 

 

Napsat komentář