Kroměříž B- Vlčnov A 4,5-3,5.

 

 

Hodně zajímavý zápas 2 ligy E, kde Vlčnov jel na první venkovní zápas a tentokrát jej čekali borci z Kroměříže. Soupiska obou družstev byla podle očekávání a tak se čekal poměrně vyrovnaný a bojovný zápas a toto očekávání přesně dopadlo, kdy Kroměříž vyhrává 4,5-3,5, tedy šachově tím nejtěsnějším možným výsledkem ale na druhou stranu vyhrává zaslouženě, i když šance jsme měli, leč je nevyužili a ochutnáváme i prohru v této soutěži. Nutno říct, férový, tvrdý ale pěkný zápas, kdy Kroměříž byla dnes lepším družstvem.

 

1 šachovnice 

Mudrák – Zpěvák

Jožka Mudrák a Pavel Zpěvák. Partii jsem moc neviděl, ale pohledem mojí výkonností snad partie moc nevybočila z rovnováhy a korektní remíza.

 

2 šachovnice.

Karlík – Babula

Milan mi hlásil v sobotu zdravotní problémy a tak mu děkuji za to, že nastoupil, remíza dobrá.

 

3 šachovnice

Cagašík – Buráň

Tomáš se vrhne na Járu, cestou sebere pěšce ale mezitím zapomene na vývin a to se ve druhé lize nemá:) …Tomáš se sice dokázal dovyvinout, ale stálo jej to pár pěšců a koncovku si Jára bezpečně pohlídal a tak Jára vyhrává a tím zápas nabírá na zajímavosti, věříme ( bohužel se stane opak), že na zadních šachovnicích jsme lepší a tam chceme zápas rozhodnout.

 

4 šachovnice

Kapusta – Koutný

Partie měla dvě zajímavé části, Peťa nechce hrát mírně pasívnější pozici a rozhodne se raději pro oběť pěšce a mě se nechce nechat Peťu v aktivitě a tak pěšce vracím, pak nastane věžová koncovka, kde si myslím že měl Pěťa lepší pozici a nakonec to Peťa nezahraje asi nejlépe a partie končí v holích králích. Oba dva hráči měli šance a nevyužili je, tak asi korektní remíza.

 

A tady začíná druhá polovina zápasu, kterou jsme ale totálně nezvládli a nebo se dá i říct, že soupeř to zvládl parádně a taktika zápasu, kde jsem chtěl udržet přední šachovnice a vyhrát na posledních stolech nám nevyšla, ale nevadí……Podle mě máme bodů, přesně tolik kolik jsme si zasloužili. Dnes jsme si možná zasloužili remízu a tedy mít bod, ale minule jsme si s Morendou zasloužili drtivě prohrát a tak bod ze dvou zápasů je přesně to, na co jsme poslední dva zápasy hráli, ale zpět k zápasu.

 

5 šachovnice

Beneš – Kičmer

Mira , teď hledám správné slovo, napadá mě přepočítá, přehraje, překvapí a nebo vloží mezitah a Peťa je v divné pozici, snad mu hrozí pěšec méně a tak raději Peťa obětuje figuru. Moc jsem tomu nevěřil, ale Peťa se tvářil spokojeně, Mira hrál dnes moc dobře a snad byl v pozicích, kde mohl mít celou věž více, pak ale si postavil tu svojí figuru co měl navíc na pole Jh1, k tomu si nechal pěšce f2 a protože Peťa měl piky g4+h4 tak tento jezdec, který byl navíc neměl ani jeden tah a na to a možná díky tomu to Peťa Kičmer i s figurou méně ( myslím za dva pěšce) dokázal remizovat. 

 

6 šachovnice

Petřík – Vlach

Vím, že Karel teď prožívá důležité období života a má jiné starosti než šachy, ale i tak jsem rád že nastoupil, i když moc nechtěl a důvody měl. Že se partie nepovede nevadí, ale cením si toho, že nás v tom nenechal a přijel za nás hrát, jsem si jistý že s Karlem i když to dnes nevyšlo jsme byli silnější než bez něj. 

 

7 šachovnice

Kašík – Dubina

Pavel bojoval, byla to rozhodující partie zápasu, dalo by se říct, kdo jí vyhraje  – vyhraje svému družstvu zápas a že to nevyšlo nevadí. Pavel nás podržel už kolikrát a taková partie se stane každému. Jsem rád, že Pavel za nás hraje, vím že vždycky nechá při partii vše pro družstvo a pro to je obrovská posila!

 

8 šachovnice

Bačák – Flekač

Milan má šance, nevyužije je a pozice je asi remízová, korektní remíza.

 

Pěkný zápas, kdy nás soupeři možná překvapivě, ale zaslouženě přehráli na zadních šachovnicích. Nevadí, jdeme dál, stále jsme 3 zápasy od záchrany a ty rozhodující zápasy nás stále čekají. Družstvo ale hrálo skvěle, hráli jsme bojovně a tak jak se má za Vlčnov hrát…..můžeme prohrát, ale s hlavou na hoře po pěkném boji a po tomto zápasu jsem na Vlčnov hrdý.  

 

 

 

 

Šach. 3   TJ SLAVIA Kroměříž B ELO 1   TJ Vlčnov ELO 4½:3½
2.1 FM
  Mudrák, Josef
2256 IM
  Zpěvák, Pavel
2342 ½ – ½
2.2 FM
  Karlík, Vladimír
2224 IM
  Babula, Milan
2220 ½ – ½
2.3 FM
  Cagašík, Tomáš
2211  
  Buráň, Jaroslav
2140 0 – 1
2.4  
  Kapusta, Petr
2115  
  Koutný, Petr
2169 ½ – ½
2.5  
  Beneš, Miroslav
1988  
  Kičmer, Petr
2188 ½ – ½
2.6  
  Petřík, Petr
2031  
  Vlach, Karel
2118 1 – 0
2.7  
  Kašík, Miroslav
1958  
  Dubina, Pavel
2084 1 – 0
2.8  
  Bačák, Petr
1909  
  Flekač, Milan
1951 ½ – ½

 

 

 

 

 

 

Napsat komentář