Nejlepší zápas roku – Kroměříž D – Vlčnov B 4,5-3,5.

Nejlepší zápas Vlčnova v ZKP nemusí být ten, který vyhrajete. Může to být i ten, který prohrajete protože v těchto zápasech si uvědomíte, že na to máte a že je to jen ve Vašich  – v našich hlavách. Nejsme nejslabší, nejsme nejhorší, jsme stejně dobří jak ostatní a když do toho dáme víc, budeme lepší a lepší a vše začíná a končí v našich hlavách a je potom úplně jedno, jestli zápas vyhrajete a nebo prohrajete, protože tady jsme sice body nezískali, ale v našich hlavách už víme, že už na to máme, že můžeme hrát s kýmkoliv a že v našich hlavách, už to vše začalo. Prohráli jsme v Kroměříži, ale vyhráli jsme nad sami sebou, protože víme, že můžeme hrát s kýmkoliv rovnocenný zápas a možná tento rok, nebo i příští rok ve stejné soutěži když půjdeme s tímto do každého zápasu, bude to vidět…..ale dál už nechme mluvit Marka….
 
 

 
 
 
V neděli 28.1.2018 jsme s naším B-týmem zajížděli k mistrovskému utkání ZKS-západ, kde nás čekal jejich výběr typu D po ranním výletu do Hluku kde jsme nahnali Miru Vychorce jsme s dobrou náladou vyrazili. Nastoupili jsme v této sestavě Vlastik Oharek, Vávra Petr ml., Vychorec Miroslav, Bartoš Karel, Ondrůšek Jan, Javor Jan, Hala Jaroslav a Kadlčík Marek. 
 
 
 
Po přivítání v Kroměříži panem Kostkou jsme zasedli k šachovnicím a začali jsme hrát. Ihned po zahájení na 6.šachovnici získal náš hráč Jan Javor, jako dárek od soupeře figuru navíc a vyhranou pozici dle mého pohledu. Jenda bohužel situaci nějak špatně vyhodnotil a soupeř již neměl problém svou pozici po Jendových chybách dovést do vítězného konce. Na 5.šachovnici Jan Ondrůšek v 21.tahu vítězí a opakuje rychlou výhru z úterního přeboru, kde vyhrál již v 17.tahu. V zápětí prohrává na 7.desce pan Hala. Na 4.desce velmi mile překvapil Karel Bartoš, který si vzal taktéž svou vítěznou formu z Vlčnovského přeboru i do mistrovského utkání. Kde jeho soupeř nekorektně obětoval figuru a pro Karla již nebyl problém materiální výhodu přetavit v celý bod. Stav zápasu 2:2… Na 2.desce mě velmi mile překvapil svou hrou Petr Vávra, který až v koncovce podlehl zkušenému soupeři. To samé na 3.desce prohrál Vychorec Miroslav svůj boj až v koncovce. Prohráváme 4:2… Na 1.šachovnici sehrál vynikající partii kapitán týmu Vlastik Oharek, kde získal proti silnějšímu hráči věž navíc černými kameny, bohužel dle pravidel se 3x opakovala pozice na šachovnici, čehož si Vlastik bohužel nevšiml a soupeř reklamuje svou pozici a tímto půl bodem prohráváme zápas, i-když na 8.šachovnici vítězím já (Kadlčík Marek). Škoda 4,5:3,5 pro Kroměříž. Nicméně chci všechny pochválit za vynikající bojovnost a přístup ke každé partii v zápase. Díky kluci!!!!
 
Kadlčík Marek
 

Napsat komentář