Pozvánka na Vlčnovskou přednášku – první pátek v měsíci-Vánoční stromeček.

Máme tady březen a máme tady první pátek v měsíci. Ta rovnice pokračuje a řešení této slovní úlohy je, že nás čeká přednáška, která se pokusí ukázat zase trošku jiný pohled na šachy. O čem to bude tentokrát? Určitě to bude vše na společné téma, tedy prvně se podíváme na diagramy, které mají něco společného, něco typického a něco co člověk, který neví co má vidět neuvidí a člověk, který neví co má hledat nenajde, ale ten který toto někdy viděl a to slovo někdy může být právě v tento pátek ve Vlčnově tak bude vědět, bude vědět poměrně rychle a správně najde řešení. A téma? Chcete vidět i ukázku? Chcete si jí sami dnes vyřešit? …….

 

Není to vtip, ale bude to Vánoční stromeček, tedy technika, která najde plán v pozici, kde žádný plán není a která může rozhodovat partie. Může to být rozdílovým prvkem ve Vaší partii a může to být něco, na co soupeř nebude umět reagovat.

 

Na tahu bílý, najdete něco, nějaké pravidlo, co Vám pomůže najít správný tah?

Na tahu černý a pomůže Vám rada, že řešení najdete pod Vánočním stromečkem?

 

Kdyby Vám dělalo problémy vyřešit tyto diagramy, pak přij´dte v pátek do Vlčnova, vysvětlíme si, ukážeme a já věřím, že tuto techniku budete používat častěji, než jak často stavíte doma Vánoční stromeček:)

 

začátek v 19:00, konec před 21:00.

 

těším se

 

Petr

Napsat komentář