Učme se od Ananda…!

Tady je pozice, černý na tahu a zkuste si odpovědět co je v této pozice nejdůležitější? Na co to má hrát černý? Jaký tah odpovídá nejvíc duchu pozici? Až si na otázky odpovíte, podívejte se do článku a porovnejte, jestli Vaše myšlenky a nápady byly stejné jak legendární tygr z Indie! 

 

 

 

Mohli bychom říct, že nejdůležitější je vyměnit dámy? Mohli bychom říct, že nejlepší je vylepšit figurky, třeba vyhnat bílou dámu z krásného pole d4, třeba tahem Sc5 a nebo Sf6? A co takhle dát do hry věžky? 

 

ne…..nejvíc je to, že bílý má pěšcovou převahu na dámském křídle a černý na královském křídle…možá spíš v centrum……už tušíte??

 

  • tahem f5 bude černý hrát na křídle, kde má pěšcovou převahu, když se mu podaří spustut lavinu na svém křídle, získá aktivitu a aktivita je základní princip šachu….! Moc pěkná partie a stojí za to sena ní podívat….!

 

2 komentáře u „Učme se od Ananda…!“

  1. Ahojte tuto pozici znám a jsem rád, že je vidět, že zase vím o šachách něco více zde v této partii je důležité se podívat na pěšcovou strukturu a hrát na svou převahu proto bude hrát Anand na královském křídle a snažit se uskutečnit pochod pěšců e a f vpřed 🙂

    Odpovědět

Napsat komentář