3 diagramy – lehké a nebo těžké, to záleží jen na Vás.!

Lehké nebo těžké diagramy….? To je vždy na Vás….! Když se budete snažit na všechny tři přijdete a budou lehké  a krásné! A když se nebudete snažit, tak budou těžké a nikdy na ně nepřijdete….Přesně to samé Vás potkáve Vašich partiíí….když se budete snažit…budete nacházet krásné a silné tahy a když ne….ani to nechci říkat…protože věřím, že se budete snažit a tyto diagramy budou pro Vás lehké..!

 

  1. černý na tahu nezahrál vyhrávající tah, černý byl Neageli v toce1932 a měl šanci porazit bílými Aljechina, tedy zahrajete to lépe  a porazili by jste v této pozici Aljechina?

 

 2 . Bílý na tahu a vy budete hrát? tedy vidíte všechny varianty do matu? Tady zkuste sami sebe potrápit a hledejte každou variantu až do úplného konce…!

 

 

3 . Lahůdka, ale musíte vidět dál než dva tahy, jo na tahu černý a co budete hrát? 

 

8 komentářů u „3 diagramy – lehké a nebo těžké, to záleží jen na Vás.!“

  1. S Honzou souhlasím. Jen u toho druhého diagramu se nemůžu dopočítat, když první tah je Dd5 a odpověď bude Dc6. Když by místo tohoto tahu bral na h3 tak tam ten mat vidim. Ale Dc6 je o figuru míň, ale mat tam nevidím. Asi budu muset začít zase trénovat:-).

    Odpovědět
    • Opravdu jen v letu cuku zítra jdu na snad poslední zkoušku jestli ji dám 🙂 furt mě to od učení táhlo k šachách tak nevím jestli jim tam něco řeknu. A ten první příklad jsem nevěděl, že mohl takto prohrát Aljechin dobrý!!! 🙂

      Odpovědět
  2. Ahoj petře ten první diagram znám a byl hotov v cuku letu a v letu cuku.

    1) …f5!, hrozba matu a není jak zabránit Dg3+ a pak Vh5 mat (nějaké oběti to oddálí)
    2) v rychlosti co jsem se díval zatím nevím
    3) taky známý Vxa4 bxa4, b3 Ve7, b2 Vb7 Sb4
    Vxa4 bxa4, b3 Vg4, Se1+ Kxe1, b2 Kf2, b1D

    Odpovědět
      • Po Vg4 příjde Se1 + a král nemá dobré ústupy buť vezne na e1 a věž neprojde nebo uhne na f1 nebo veme na f3 a věž neprojde přes střelce na e1 černého!

        Odpovědět

Napsat komentář