Zápas Holešov A vs Vlčnov B

 

 

 

Krásný dobrý den všem čtenářům, těchto krásných stránek. V neděli 2.12.2018 zajížděl náš B – tým, k mistrovskému utkání do Holešova s týmem SK EMKaD HOLEŠOV -A. Naše sestava byla vyztužená oproti prvním třem kolům o dva borce Milana Flekače a Karla Hasíka. 

Po hodinové cestě bez problémů jsme dorazili na místo a zápas mohl začít.  Po domluvě z auta byla naše taktika aby nikdo rychle neprohrál, což se sedmi hráčům dařilo, až na 8.šachovnici,kde Jenda Javor přehlédl jedno – tahovou  ztrátu figury. V ten moment v místnosti krásně hřál krb a nás v úterý na tréninku zahřeje jeho slivovice jako omluvenka.
 
Další dvě a půl hodiny se nic zvláštního nedělo, pozice byly všechny vyrovnané,až na 6.desku, kde Jenda Ondrůšek krásně zaútočil na soupeřova krále a stav zápasu byl 1:1.
 
Za necelé půl hodiny vyhrál Vlastík Oharek na 2.šachovnici, kde soupeře tlačil již od začátku. Stav zápasu byl pro nás 2:1.
 
O chvíli později vyhrává i Ondra na 5.desce, který soupeře nádherně přehrál a v partii mu prakticky nic nedovolil. Stav byl pro nás 3:1.
 
Na 1.desce bohužel podlehl Milan Flekač spíš než soupeři únavě z těžkého pracovního týdne, když po časové kontrole zahrál jeden slabší tah. Stav zápasu byl pro nás tedy 3:2.
 
V ten moment zbývají dohrát 3 partie, které jsou všechny vyrovnané,takže zápas je pěkně dramatický. Zhruba ve 2 hodiny vyhrává na 4.šachovnici naše skvělá posila z Velehradu Tomáš Psotka a tím získává 4.bod pro náš tým. Na zbývajících šachovnicích nabízíme takticky remízy a soupeři bez sebemenšího odporu je přijímají. Vyhráváme 5:3 a připisujeme si první důležité body do tabulky.
 
 
Jako zástupce kapitána, chci všem  poděkovat za disciplinovaný výkon celého týmu – Marek Kadlčík.

1 komentář u „Zápas Holešov A vs Vlčnov B“

  1. Gratuluji vám k vítězství, i-když podle článku po těžké cestě, když jste prohrávali, jako první 0-1. Všem děkuji za dobrou hru a hlavně, že jste všichni nastoupili…

    Odpovědět

Napsat komentář