Skalka Open – krásný turnaj, vyhrává Pecháč Jergus. ( Skalka Open nemá chybu?. (Turnaj z pohledu M. Babuly))

 

 

 

 

 

 

 

 

 

František Vrána, jedna z velkých osobností Zlínského šachové světa a nejen Zlínského stál u zrození myšlenky tohoto turnaje a nevím přesně kolikátý je toto ročník, ale už svou účastí , kdy tento rok tady hrálo 134 lidí a kapacita byla plná, tak že nové přihlášky nebylo možné přijmout, tak začíná překonávat známý turnaj FIDE open Staré Město, který v začátcích František taky organizoval. No zpět k tomuto turnaji, známe vítěze a tomu blahopřejeme a jak to bylo dál, na to se pojďte podívat co napsal o turnaji IM Milan Babula

 Skalka Open nemá chybu?. (Turnaj z pohledu M. Babuly)

  V roce 2016 Se rozhodli funkcionáři agilního oddílu TJ Slovan Rajecké Teplice každoročně pořádat mezinárodní turnaj. S výběrem hlavního organizátora Františkem Vránou, jinak též hostujícím hráčem pořádajícího oddílu, měli opravdu skvělou ruku. Fera, jak mu všichni roky říkáme, v tomto turnaji zúročuje mnohaleté zkušenosti s pořádání různých šachových akcí. Navíc má k ruce nenápadnou, ale o to pracovitější pomocnici, svou manželku Zdeňku. Ze skromných začátků počet účastníků vzrostl z 50 na 134 v letošním 4. ročníku, čímž organizátoři současně nejlepším způsobem oslavili 40 let trvání šachového oddílu.

   Na přelomu 80.-90. let jsme v Třinci pořádali turnaj v hodinovkách, jako přípravu před soutěžemi družstev. Ať jako třídenní, nebo později dvoudenní akce si našla své příznivce, upřednostňující tvůrčí, myšlenkově bohatší a náročnější partie, před rychlými prstoklady. Trend neustálého zrychlování všeho, včetně šachových partií a soutěží, však tyto soutěže vytěsnil ve prospěch Rapid turnajů. Ale i tyto Rapidy v původní podobě z období před čtvrtstoletím (2×30 minut) se již skoro nevyskytují. Dnes je turnaj s partiemi délky 2×20 minut také již spíše výjimečný, nejčastější jsou 2×15 minut, ale často i 2×10 minut. Mnozí pořádající by nejraději začínali další kola snad ještě před skončením poslední partie předchozího kola, prostě „rychle, rychle, žádné pauzy, nic jedem!“.  Ani bych se moc nepodivil, kdyby nějaký Rapid končil v poledne, aby někteří hráči mohli stihnout jinde odpolední turnaj. A právě nechuti mnoha nejen starších hráčů k tomuto neustálému zrychlování jejich oblíbené hry, využívá Skalka Open.  Čas na partii 2×45 minut + 15 s/tah, umožňuje vytvořit docela hodnotné partie. Na sebe vždy navazují max. dvě kola.  Ze 7 kol se odehrají dvě v Pá odpoledne, další dvě v sobotu do oběda. Další kolo až po 4 hodinové pauze v podvečer. Dvě závěrečná kola pak v neděli do oběda. Žádná velká honička s dostatkem času na doplňkové volnočasové aktivity. Rozlehlý parkový areál  o 5 ha Hotelu Skalka v Rajeckých Teplicích, kde turnaj ve dnech 4.-6.1.2019 proběhl , je sice spíše vhodný  pro letní pohybové aktivity, ale skoro všichni využili nabídky Wellnes centra přímo v hotelu, nebo koupání  v krásném vodním  areálu Aphrodita se 7 termálními bazény, vzdálenému necelých 400 metrů.

   Nelze se proto moc divit, že hráči se svými doprovody doslova „vyprodali“ celou kapacitu 118 pokojů hotelu s více jak 200 lůžky. Dalšími lákadly pro mnohé účastníky jsou ceny v turnaji (celkově padesát, každý mohl brát cenu pouze jednu), kromě celkového pořadí i v dalších 12 kategoriích, takže většina hráčů „o něco hraje“ až do posledního kola. Ne, ne nejsou to žádné velké sumy, snad jen prvním třem v celkovém pořadí mohou výhry pokrýt základní náklady. Šachisté jsou ale povětšinou skromní a potěší i maličkost získaná v jejich oblíbeném koníčku. Již před Vánocemi museli pořadatelé další přihlášky odmítat.

  Mezi 134 hráči z 9 zemí, bylo tentokrát 13 hráčů s mezinárodními tituly, včetně 5 IM. Kromě slovenských účastníků bylo nejvíce cizinců samozřejmě z ČR (32), ale mezi 42 cizinci byli startující z Ruska, Rakouska, Německa, Švýcarska, Maďarska, Polska, dokonce i jeden Španěl. Poměrně slušně bylo zastoupeno i slabší pohlaví, celkem 21 žen a dívek. Mírnou početní většinu měli účastníci nad 50 let, ze kterých Fera vytvořil dvě kategorie – mladších seniorů do 64 let a seniorů 65+, které nazval „Metuzalémy“.  Chci Tě Fero ujistit, že čas letí velkou rychlostí a za 6 let v této metuzalémské kategorii rovněž budeš!

  70 šachových stolů se do daných prostorů vešlo „jen tak, tak“, takže nebylo ani mnoho prostoru pro pocházení v průběhu jednotlivých kol. Já strávil celý turnaj na prvních třech stolech, takže mám slušnější povědomí pouze o hráčích na prvních asi 6 stolech, kde jsem dohlédl.  Nasazenou jedničkou, s výrazným odstupem 130 bodů, byl mladý talentovaný slovenský junior IM  Jergus Pecháč. Prvních 5 kol opravdu tento rozdíl jasným způsobem potvrzoval. Hrál velice rychle, logické a dobré tahy a měl tedy 5(5). Např. v pátém kole měl po skončení partie s Vránou spotřebu na hodinách 2 minuty, Fera asi půl hodiny. Přitom se odehrálo určitě přes 40 tahů. Oba hráči byli z těch, kteří nepořizovali zápis partií, který byl dobrovolný. Podle mne ale zapisovala více jak polovina účastníků. Závěr ale již tak jednoznačně pro Pecháče nevyzníval.  V šestém kole byl na hraně porážky s Babulou (partii, důležitou pro umístění na stupních, uvádím v závěru článku) a v posledním kole stál bílými značně podezřele s Němcem Tauberem. Nakonec se mu podařilo zremizovat a prvenství uhájit. Celkově druhý Richard Turčan, stejně jako Němec Andreas Tauber, jsou dva z popředí, o kterých toho mnoho nemohu říci. Shodně se totiž na prvních stolech vůbec nevyskytovali, pouze v závěrečném kole. Tauber se zdržel dvěma půlkami ve 2. a 3. kole, Turčan dokonce prohrál hned na úvod. Měl pak sice velmi nízký B-H, ale zase se vyhnul hráčům nasazené TOP 10. I los závěrečného kola byl jemu příznivě nakloněný (nasazená 14. Jozef Kovacs) a tak jeho umístění na druhém místě se 6b je snad největším překvapením turnaje.  Obdobně to však platí i o celkově třetím, Georgisu Vlachopulosovi z Lok. Krnov, který naopak musel odolat i několika těžkým soupeřům a díky nejvyššímu B-H v turnaji skončil s 5,5 b na bronzovém stupínku. Po nedotažení k výhře nadějné pozice s Pecháčem se mi, Milanu Babulovi, nepovedlo černými překonat ani obranný val Jána Bakalára, který se svými smířlivými úmysly netajil nabídkou remízy již ve 3. tahu. Malá moje výhoda zřejmě uplatňovat nešla a soupeř obětí střelce nakonec vynutil věčný šach. Díky druhému nejlepšímu B-H by mi stačilo závěrečný den 1,5 b na prvenství, což se ale nepodařilo. Drobnou útěchou je prvenství v kategorii „Metuzalémů seniorů“, před soupeři jako jsou Ján Bakalár, IM Jozef Franzen a FM Dušan Mikuláš. Bakalára jsem měl většinou v sousedství a mohl jeho hru dobře sledovat. Troufnu si tvrdit, že hrál možná nejkvalitnější šachy z nás všech! Kromě naší vzájemné partie rozdělil body ještě v partii s Franzenem, kterého však postupně černými v koncovce přehrál, měl i 2 pěšce více, ale na poslední minutě výhru vypustil. V předposledním kole pak měl opět černými s G. Vlachopulosem zdravého pěšce více, útočné možnosti soupeře na královském křídle byly docela mlhavé. Ale jak sám řekl, prostě se bál ničeho a dal partii za remizu. Bakalár byl nejlepším z hráčů Rajecké doliny, tedy vlastně pořádajícího oddílu TJ Sn. Raj. Teplice.

  Georgis Vlachopulos byl první v kategorii cizinců i mladých seniorů 50-64 let. V ženách prvenství uhájila, i přes porážku v posledním kole, hlavní favoritka Zdeňka Vránová se 4,5 b těsně před domácí Dominikou Tomčíkovou. Manžel Zdeňky, Fera Vrána, měl skvělý start 4(4). Určitě ale i řada pořadatelských povinností ovlivnila jeho ochabnutí a závěrečné 3 nuly. Všechny turnajové problémy, včetně doslova bleskové přípravy závěrečného vyhodnocení, zvládl na výtečnou! Zdaleka ne každý by např. zvládl za pár minut bezchybně napsat seznam 50 odměňovaných tak, aby nejen nikdo nedostal 2 ceny, ale hlavně se na nikoho nezapomnělo!

   První dva v celkovém pořadí byli současně i prvními v kategorii juniorů, třetí v této kategorii David Slivka se 4,5 body na 26. místě za nimi výrazně zaostal. Mezi dětmi, kterých společně s juniory hrálo v turnaji přes 40, byl nejúspěšnější bratislavský Casey Ryan Meszaros s 3,5 b. V Ratingových kategoriích zvítězili R.Turčan (do 1950), Nikolaus Kellner – Rakousko (do 1750), Marek Fízek –ČR (do 1550) a Roman Libich (do 1300). Byli vyhodnoceni i největší skokani, tj. hráči s nejvíce získanými body do Ratingu. Vyhrál Čech Jiří Bártů z Mikulova před Romanem Libichem (SR Modranka). Věkové rozpětí účastníků turnaje se blížilo 80 rokům, mezi nejmladším žákem Štěpánem Kroulíkem (ČR – Region Panda) a Jánem Čuridlem (SR Piešťany) s 87 roky.

   Hodnocení z úst mnoha účastníků, které jsem vyslechnul, byla velmi příznivá, jak ve vztahu k ubytování, stravě, službám i možnostem trávení volného času.  Přidalo se i počasí, nasněžilo snad kolem 25 cm nového sněhu a veškerá okolní příroda i kopce byly prostě sněhobílé. Jenom při zakončení si mi nějaká skupinka postěžovala, že snad již došlo v baru pivo!

   V příštím ročníku čekají pořadatele starosti jak turnaj déle rozvíjet. Nedá se očekávat, že by zájem opadl, spíše naopak. Zda přidat další ubytovací možnosti, pak ale zase by bylo nutno dořešit i hrací prostory pro další účastníky. No docela jim tyto jinak příjemné starosti nezávidím!

    Uvádím slíbenou partii, která výrazně ovlivnila pořadí na samém čela tabulky.

 SKALKA OPEN 6.1.2019 6 kolo:

B: Babula Milan CZE IM 2228  –   Č: Pecháč Jergus SVK IM 2385      C11 Francouzská

1.e4 e6 2.d4 d5 3.Jc3 Jf6 4.Sg5 dxe4 5.Jxe4 Se7 6.Jxf6+Sxf6 7.Sxf6 Dxf6 8.Jf3 c5 9.c3 cxd4 10.Dxd4 Dxd4 11.Jxd4 Sd7 12.Jb5 Sxb5 13.Sxb5+ Ke7 14.0-0-0 a6 15.Se2 Jd7 16.Sf3 Vab8 17.Vd2 h5 (oba soupeři u vědomí důležitosti partie pro celkový výsledek v turnaji, rozehráli opatrnou variantu s množství výměn. Mně se zdálo, že mohu zkoušet bez většího rizika uplatňovat majoritu pěšců na DK za pomoci silného střelce. Po partii mi protivník řekl, že myslel, že koncovku hraje na výhru on. Proto ten trochu krkolomný postup v dalších tazích z jeho strany. Přirozeněji vypadá 17…Vhd8 s dalším b6 a třeba Jc5.) 18.Vhd1 Je5 19.Kc2 g5 20.a4 Vh6 21.Se4 Vf6 22.Ve2 b5 23.axb5 axb5 24.Va1 b4? (stroj zde doporučuje logické 24…Vh6 25.Va7+ Kf6 s dalším zapojením věže přes h8 do hry. Ale vracej se figurou zpět po cestě, kde jsi před třemi tahy šel! Navíc je výhoda B po 26.Kb3 Vhh8 27.Kb4 docela zřetelná. Po 24…b4? ale stojí Č na hraně porážky) 25.Va7+ Kf8 26.Vb7 (26.Va5 jsem ihned zavrhnul, neboť mi po nutném 26…bxc3 27.Vxe5 Vxb2+28.Kd1 Vxf2 připadalo riskantní. Po výměně jediné Č figury na DK se zdá prosazování VP bílého šancovní na výhru.) 26…Vxb7 27.Sxb7 Jg4 28.f3 Jxh2 29.c4 Ke7 30.Kb3 g4 31.fxg4 hxg4 32.Kxb4 (zde jsem věděl, že jsem blízko výhry, která se ovšem s necelými 10 minutami prokazuje obtížně. Soupeř zde měl k dispozici stále přes 35 minut!) 32…g3 34.b3?? (33.Ve3 není pouhé přehození tahů. Po 33…Vf2 totiž přijde 34.Kc3! Jf1 35.Vd3 a bílí pěšci mohou rychle běžet do dámy.) 33…Vf2 34.Ve3? (Určitě bylo lepší 34.Ve1 s úmyslem co nejvíce bránit postupu Č pěšce e a po Kb5 naopak tlačit své piony vpřed.) 34…Jf1 35.Vd3 e5 36.c5 e4 37.Vd4 (zde jsem ze svých 8 minut produmal  6, ale neodhodlal se k zamýšlenému 37.Sxe4 Vf4 38.c6. Mohla vzniknout koncovka D:V+J, nebo s převahou kvality, vždy však s mlhavými výsledky. Koutkem oka jsem ještě zhlédl, že nějaké 37.Vc3 e3 38.c6 e2 39.c7 e1D 40.c8D nemá při vazbě věže šance na matování krále. Po vpuštění Č krále k mým pěšcům jsou ale šance na výhru pryč.) 37.Vd4 e3 38.Ve4+ Kd8 39.Sa6 (39.Kb5 Kc7 a není nic lepšího než opakování tahů po 40.Ve7+ Kd8 41.Ve4 či Ve5 Kc7) 39…f5 40.Ve5 f4 41.Sb5 0,5-0,5 (Po očividném 41…f3 není čas na 42.Ka5 fxg2 43.Kb6?? Vf6+ a černý si postaví dámu.)

                                            /mb/

Konečné pořadí po 7 kolech

Poř. St.č.   Jméno FED Rtg Klub/Místo Body  PH 1   PH 2 
1 1 IM Pechac Jergus SVK 2381 Tj Mladost Zilina 6,0 32,0 2398
2 24   Turcan Richard SVK 1945 Sk Veza Cvc Banska Bystrica 6,0 26,5 2077
3 30   Vlachopulos Georgis CZE 1909 Lokomotiva Krnov 5,5 34,0 2178
4 3 IM Babula Milan CZE 2228 Tj Vlcnov 5,5 33,0 2267
5 8 CM Teuber Andreas GER 2127   5,5 33,0 2153
6 17   Bakalar Jan SVK 2017 Tj Slovan Rajecke Teplice 5,5 30,0 2085
7 7 IM Bystrov Sergej M. RUS 2132   5,5 28,5 2127
8 5 IM Chetverik Maxim RUS 2210   5,5 28,0 2117
9 22   Gombar Peter SVK 1951 Sk Sparta Povazska Bystrica 5,5 28,0 2025
10 15   Bucek Eduard SVK 2064 Sk Dms Zilina 5,5 27,5 2070
11 4 IM Franzen Jozef SVK 2211 Sk Slovan Bratislava 5,0 32,5 2113
12 14   Kovacs Jozef SVK 2071 Sk Cebovce 5,0 32,5 2089
13 10 FM Mikulas Dusan SVK 2110 Sk Slovan Bratislava 5,0 32,0 1961
14 41   Gazo Daniel SVK 1792 Sk Dms Zilina 5,0 31,0 2091
15 20 FM Tomcik Milan SVK 1975 Mkss-Sk Kysucke Nove Mesto 5,0 30,5 2082
16 21   Kutny Marian ml- SVK 1973 Sks Dubnica N/V 5,0 29,5 1959
17 26   Paur Dusan SVK 1927 Sk Visnove 5,0 29,0 1852
18 25   Dvorak Vladimir CZE 1940 Sk Rosada Prostejov 5,0 26,5 1851
19 47   Vlachopulos Elefteris CZE 1766 So Tj Karolinka 5,0 25,0 1838
20 11   Matejov Jaroslav SVK 2086 Sk Dms Zilina 5,0 24,5 1986
21 61   Kellner Nikolaus AUT 1676   5,0 23,5 1836
22 6   Adamko Peter SVK 2160 Tj Slavia Caissa Cadca 4,5 33,0 1977
23 18   Vranova Zdenka CZE 2016 Tj Slovan Rajecke Teplice 4,5 31,5 1925
24 12   Paulovic Martin CZE 2075 Tj Kobylisy 4,5 31,5 1887
25 53   Gajarsky Roman SVK 1741 Sk Hlohovec 4,5 29,5 1953
26 63   Slivka David SVK 1671 Tj Slavia Caissa Cadca 4,5 28,5 1862
27 28   Peter Jan SVK 1922 Osk Bziny 4,5 28,5 1760
28 33   Sturc Gustav SVK 1867 Sk Slovan Bratislava 4,5 26,5 1850
29 31   Mandak Miroslav SVK 1888 Sk Krasnany 4,5 26,0 1920
30 39   Krupa Miroslav SVK 1813 Nitriansky Sachovy Klub Nitra 4,5 25,5 1804
31 69   Tomcikova Dominika SVK 1639 Tj Slovan Rajecke Teplice 4,5 25,0 1829
32 45   Eremias Igor SVK 1770 Nitrianska Sachova Akademia 4,5 25,0 1713
33 37   Micak Miroslav SVK 1819 Sk Turie 4,5 22,5 1832
34 93   Fizer Marek CZE 1401 Interchess Z.S. 4,5 22,5 1762
35 54   Wasik Jozef POL 1723   4,0 32,0 2085
36 2 FM Vrana Frantisek CZE 2251 Tj Slovan Rajecke Teplice 4,0 32,0 2056
37 32   Ambrozi Peter SVK 1879 Sk Ruzomberok 4,0 32,0 1991
38 59   Gzib David SVK 1702 Sk Strelec Devinska Nova Ves 4,0 31,0 1868
39 16   Singliar Anton SVK 2041 Osk Bziny 4,0 29,5 1830
40 100   Richter Rudolf CZE 1308 Sk Banik Ratiskovice 4,0 29,0 1634
41 13   Mayer Josef CZE 2075 Sk Podluzan Prusanky Z.S. 4,0 28,5 1844
42 50   Slaba Andrea SVK 1753 Tss Trnava Msk Sered 4,0 27,0 1773
43 65   Richterova Julie CZE 1650 Tj Namest N/Oslavou 4,0 26,5 1780
44 27   Turcan Martin SVK 1925 Tj Mladost Zilina 4,0 25,5 1750
45 56   Jarabek Milan SVK 1722 Sk Osuske 4,0 25,0 1747
46 95   Fizerova Lucie CZE 1366 Interchess Z.S. 4,0 25,0 1676
47 98   Bulej Matej SVK 1321 Tj Slavia Caissa Cadca 4,0 24,5 1646
48 124   Bartu Jiri CZE 1672 Galerie Zavodny Mikulov 4,0 24,5 1629
49 49   Valicek Jaroslav SVK 1754 Sk Visnove 4,0 24,5 1611
50 29   Marsina Stefan SVK 1913 Tsc – Msk Martin 4,0 24,0 1645
51 57   Sevcik Lubomir SVK 1716 Mkss-Sk Kysucke Nove Mesto 4,0 23,5 1581
52 35   Salata Tibor SVK 1821 Tj Slovan Rajecke Teplice 4,0 22,0 1641
53 43   Selecky Julius SUI 1772   4,0 22,0 1601
54 86   Bidulsky Matej SVK 1480 1. Sk Kosice 4,0 21,0 1571
55 55   Bracha Pavel CZE 1722 Sk Rosada Prostejov 3,5 29,5 1732
56 84 WFM Sevcikova Lucia SVK 1510 Mkss-Sk Kysucke Nove Mesto 3,5 29,5 1673
57 64   Mudry Jan CZE 1657 Sokol Huslenky 3,5 29,0 1689
58 129   Libich Roman SVK 1000 Sk Komplet Modranka 3,5 28,5 1641
59 36   Sedlacek Ondrej SVK 1821 Sk Trencin 3,5 27,5 1719
60 72   Tomcikova Zuzana SVK 1600 Tj Slovan Rajecke Teplice 3,5 27,5 1653
61 87   Till Vaclav CZE 1478 Region Panda, Z.S. 3,5 26,0 1670
62 40   Goga Frantisek SVK 1809 Sk Doprastav Bratislava 3,5 26,0 1619
63 19   Dobes Milan SVK 1977 Tj Slovan Rajecke Teplice 3,5 25,5 1645
64 9 FM Frink Ferenc HUN 2120 Ftc Filakovo 3,5 24,5 1797
65 66   Janas Peter SVK 1647 Sk Hlohovec 3,5 24,5 1560
66 38   Curidlo Jan SVK 1816 Sk Kupele Piestany 3,5 24,0 1610
67 105   Visvader Kristof SVK 1270 Interchess Zs Borsky Mikulas 3,5 23,5 1576
68 34   Weis Dusan SVK 1826 Sk Vinica 3,5 23,5 1572
69 82   Bidulska Lenka SVK 1522 Tj Slavia Kosice 3,5 23,0 1475
70 70   Vyletel Samuel SVK 1623 Tj Slovan Rajecke Teplice 3,5 22,5 1616
71 109   Meszaros Casey Ryan SVK 1229 Ksn Bratislava 3,5 22,5 1449
72 23   Hlavac Peter SVK 1948 Tj Slovan Rajecke Teplice 3,5 22,0 1675
73 103   Kapitulcin Jakub SVK 1289 Tj Mladost Zilina 3,5 21,5 1587
74 76   Kacirek Pavel CZE 1569 Region Panda, Z.S. 3,5 21,5 1543
75 75   Slivka Vasil SVK 1574 Tj Sokol Lubotice 3,5 21,0 1463
76 134   Dobesch Johann AUT 0   3,5 20,5 1532
77 81   Skreko Igor st. SVK 1543 Sk Komplet Modranka 3,5 20,0 1356
78 77   Kutny Marian st. SVK 1562 Sks Dubnica N/V 3,5 18,5 1483
79 67   Navratil Pavel CZE 1644 Sk Rosada Prostejov 3,5 18,0 1468
80 42   Mikus Peter SVK 1786 Sk Trencin 3,0 30,5 1667
81 74   Mrmus Pavol SVK 1574 Tj Slavia Caissa Cadca 3,0 28,0 1556
82 125   Konecny Zdenek CZE 1632 Galerie Zavodny Mikulov 3,0 27,0 1638
83 44   Malinovsky Jozef SVK 1771 Sk Sparta Povazska Bystrica 3,0 26,5 1691
84 79   Sosovickova Jana SVK 1550 Sukromna Zs, Nova Dubnica 3,0 25,0 1631
85 80   Skreko Igor ml. SVK 1544 Sk Komplet Modranka 3,0 25,0 1608
86 52   Hric Vladimir SVK 1743 Tj Slovan Rajecke Teplice 3,0 25,0 1496
87 104   Visvader Rudolf SVK 1289 Interchess Zs Borsky Mikulas 3,0 24,5 1597
88 96   Haasova Timea SVK 1359 Sk Rajec 3,0 24,0 1567
89 78   Sosovicka Marian SVK 1552 Sks Dubnica N/V 3,0 23,0 1545
90 58   Kindl Christian AUT 1712   3,0 23,0 1454
91 71   Cebo Vladimir SVK 1615 Sk Lokomotiva Caissa Bratislav 3,0 22,5 1431
92 83   Karasek Jaroslav CZE 1516 Sk Pogo Budisov N/B. 3,0 22,0 1487
93 94   Gres Michal CZE 1400 Interchess Z.S. 3,0 21,5 1463
94 122   Zemek Antonin CZE 1130 Interchess Z.S. 3,0 20,5 1465
95 97   Strapec Lukas SVK 1359 Sk Junior Cvc Banska Bystrica 3,0 20,0 1446
96 91   Vojtko Imrich SVK 1442 Tj Slavia Pu Presov 3,0 19,5 1321
97 121   Libich Oliver SVK 1132 Sk Komplet Modranka 3,0 18,0 1354
98 123   Cirska Nina SVK 1115 Tj Mladost Zilina 2,5 25,5 1392
99 88   Stefanides Karol SVK 1472 Msk Trstena 2,5 25,0 1377
100 90   Tesar Jan CZE 1444 Sk Rosada Prostejov 2,5 24,5 1436
101 102   Koska Jiri SVK 1294 Sk Bls Bardejov 2,5 24,0 1535
102 92   Kanak Matyas CZE 1414 Interchess Z.S. 2,5 24,0 1489
103 110   Hlavac Tomas SVK 1227 Sachovy Klub Dubravan 2,5 23,5 1464
104 68   Polko Pavol SVK 1644 Sk Ruzomberok 2,5 23,0 1427
105 99   Durovka Marek SVK 1314 Sk Junior Cvc Banska Bystrica 2,5 22,0 1466
106 114 WCM Novomeska Karin SVK 1187 Sk Stefanov 2,5 22,0 1435
107 85   Dubnicka Ferdinand SVK 1483 Sks Dubnica N/V 2,5 21,0 1237
108 48   Sedliacek Peter SVK 1765 Tj Slovan Rajecke Teplice 2,5 20,5 1487
109 51   Spiriak Vladimir SVK 1747 Sk Mladost Neslusa 2,5 20,5 1413
110 107   Dusanek Michal CZE 1251 Region Panda, Z.S. 2,5 20,5 1355
111 113   Richterova Natasa CZE 1190 Sk Banik Ratiskovice 2,5 20,5 1336
112 60   Semla Milan SVK 1693 Sk Visnove 2,5 20,0 1431
113 119   Sevcik Ondrej SVK 1140 Mkss-Sk Kysucke Nove Mesto 2,5 20,0 1271
114 73   Hatala Peter SVK 1581 Sk Domu Kultury Ruzinov 2,5 20,0 1270
115 120   Cernansky Jan SVK 1133 Tj Slovan Rajecke Teplice 2,5 17,5 1193
116 118   Mrmusova Magdalena SVK 1161 Tj Slavia Caissa Cadca 2,0 25,0 1346
117 62   Szotak Alexander SVK 1676 Individualny Clen 2,0 22,0 1323
118 132   Novomesky Roman SVK 1000 Sk Stefanov 2,0 21,0 1208
119 131   Lopasovsky Artur SVK 1000 Sk Komplet Modranka 2,0 19,5 1155
120 116 WCM Sosovickova Martina SVK 1174 Sukromna Zs, Nova Dubnica 2,0 19,0 1343
121 111   Weisova Maria SVK 1199 Msk Sahy 2,0 18,5 1223
122 115   Kroulik Vaclav CZE 1174 Region Panda, Z.S. 2,0 17,5 1291
123 112   Sanchez Vacova Alejandro ESP 1198 Club Escacs Amposta 2,0 15,0 1106
124 126   Pavlicek Miroslav CZE 1463 Galerie Zavodny Mikulov 2,0 14,5 1093
125 108   Filipova Vanesa CZE 1236 Interchess Z.S. 1,5 24,0 1349
126 46   Slaby Jozef SVK 1768 Sk Kupele Piestany 1,5 23,5 1649
127 89   Pozar Daniel SVK 1463 Sk Slovan Bratislava 1,5 23,0 1266
128 117   Hetfleischova Elen CZE 1163 Region Panda, Z.S. 1,5 20,5 1124
129 106   Baranek Benjamin SVK 1260 Tj Slovan Rajecke Teplice 1,5 20,0 1228
130 101   Libich Simon SVK 1300 Sk Komplet Modranka 1,5 17,0 1035
131 133   Sevcikova Daniela SVK 1000 Mkss-Sk Kysucke Nove Mesto 1,0 17,5 562
132 127   Dudova Anna CZE 1000 Tj Vitkov 0,5 19,0 1046
133 128   Kroulik Stepan CZE 1000 Region Panda, Z.S. 0,5 16,5 992
134 130   Libichova Romana Enya SVK 1000 Sk Komplet Modranka 0,0 18,0 451

Napsat komentář