Jan Sosna – přestoupil do Vlčnova!

Jsem rád, že obrovský kamarád, jeden z nejlepších hráčů Zlínského kraje, doposud extraligový hráč dal přednost extralize a přestoupil do Vlčnova! Můžeme říct, že Jeník Sosna je domácí hráč TJ Vlčnov! Pro naše kluky to bude další krásný  zážitek hrát s Jeníkem v jednom družstvu a můžu slíbit, že ty zážitky jsou i u pivka….Pro mě, to je skvělá zpráva! 

 

Tento poslední ročník 2.ligy nám nevyšel, proto do toho šlapeme na plný plyn už teď a určitě nás čeká jízda, na kterou se těšíme!

 

Nejkrásnější šachové roky, před tím než jsem se vrátil do Vlčnova byly ve Zlíně a sny se plní, protože z tohoto družstva už za Vlčnov hrají Karel Vlach, Pavel Dubina, Peťa Kičmer a teď i Honza Sosna. Vlčnov určitě získává další krásné šachové zážitky! K tomu si připočtěme Jožku Mudráka, Peťu Kapustu, Tomáše Danadu, Járu Buráně, Milana Babulu, Petra Koutného a naše místní borce jako Honza Moštěk, Libor Ficenc, Marek Kadlčík, Ondra Podškubka, Milan Flekač a máme tady Vlčnov plný vlků! 

 

Nejkrásnější šachové roky prožívám právě teď ve Vlčnově a jsem rád, že to bude s Vámi i s Honzou Sosnou!

 

Honzo, vítej ve Vlčnově! 

 

 

 

 

 

 

19 komentářů u „Jan Sosna – přestoupil do Vlčnova!“

  1. Sosna ten tým určitě nepokazí… Je to fajn člověk. Teď jsem ho na rapidu porazil, a pak jsem to začal hrát blbě… Omluvil jsem se mu tudíž, že jsem ho jednak porazil a jednak jsem mu zkazil bucholz, že v tom žádný záměr nebyl. Vzal to s nadhledem a řekl bych, že je to člověk do party, od kterého se můžete leccos naučit… Co se týká odchovanců, tak samozřejmě, že jsou důležití, ale pokud chcete hrát silnější soutěže, tak nezbývá než to nakombinovat. Nechci kecat nějak Vlčnovu do toho, jednak na to nemám právo a ani bych si to netroufl, ale rozhodně bych netvrdil, že cizí hráč je automaticky špatná volba… Navíc je úplná hloupost se hádat, kdo je přespolní a kdo přespolní není… Sám nechápu logiku těch lidí, co tohle řeší. Buď je to fajn člověk, se kterým se rád sejdu, zajdu na pivo… Jestli je z Kroměříže, nebo jestli je z Mongolska, tak to je mi jedno… Krom toho u odchovanců, tak můžete počítat, tak, že jeden z deseti to dotáhne na KM…

    Odpovědět
  2. Krásná diskuze, jak psal náš předseda, my jsme Vlčnov a to co děláme, jak děláme, kdo jsme, kde jsme, kdo za nás hraje, jak za nás hraje…tak s tím můžete souhlasit, nesouhlasit, může se Vám to líbit a nebo nelíbit, ale to je tak vše co s tím uděláte!
    Znáte ten film “ chyť mě, když to dokážeš? Tak to zkuste:) , chceme být jeden z nejlepších oddílu na kraji, naučte se s tím žít, protože i s tímto nic neuděláte, toto je Vlčnov:)

    Odpovědět
  3. Po delší době jsem zabrousil na tyto stránky a zpráva o přestupu mne tedy překvapila – asi to bude přestup roku (možná jen ve Vlčnově, možná v rámci kraje, ale tam s tím nejspíš zahýbe ještě Kroměříž).
    Nějak jsem ale nepochopil souvětí 1.věty….“doposud extraligový hráč dal přednost extralize a přestoupil do Vlčnova!“
    Nechybí v ní někde zápor? Nebo mi unikl nějaký postup do extraligy?
    Zatím to vypadá pro Vlčnov hezky, ale …. kdo si pamatujete Slušovice, Hageman Opava, A64 Veselíčko, Vracov, Vnorovy popř.Uherský Ostroh?

    Odpovědět
    • Díky za komentář, nikdo neví co bude za pár let, nikdo neví kdy se na Vlčnov zapomene, jisté je jedno, že co je dnes je pro nás důležité, neřešíme budoucnost a neřešíme jiné oddíly, ono už jenom to, že máme takovou sestavu ve Vlčnově je zázrak, když se podívám někde do roku cca 2012, kdy se Vlčnov A zachraňoval v REG UH, v posledním kole zázračnou výhrou a dnes? Dnes máme v družstvu jako domácí hráče 2x IM, na hostování FM a hlavní je to, že dáváme dohromady starou partu, prostě užíváme si to a klukům ve Vlčnově, jak se píše odchovancům dáváme šanci si zahrát ligu. Když to jde, chceme využívat hráče z okolí, Milan Babula má být v Uherském Brodě, Jožka Mudrák je i z Šumic, Honza Sosna Zlín, Pavel Dubina Slavičín, Peťa Kičmer Zlín, tedy vše okolí. Baví nás to a jsme rádi za to, kde je dnes Vlčnov. Možná za 10 let bude hrát Vlčnov zase okresní přebor, ale ty zážitky a vzpomínky nám nikdo nevezme.

      Odpovědět
      • …neřešíme budoucnost…. trochu protimluv proti jiným tvrzením na tomto webu.
        Mládež je naše budoucnost! Kdo si to neuvědomí, skončí jako výše uvedené oddíly…
        Možná se vzpomínkami do důchodu, ale bez nástupců.

        Odpovědět
        • Ale no tak,nechytejte se hned na kazde slovo,neni to tak davno co na webu u Vas se slovicek chytali Vasi clenove,viz Machacek vs Stuchly,je treba brat veci s rezervou !ale vidim,ze kazda navsteva u Nas je prinos.dekuji.Na budoucnost hledime,jen nam to ted u mladeze nejde,ale pokrazovat budem generale

          Odpovědět
    • Zdravim nejen pana Romela,ale vsechny ctenare Nasich stranek.jak by rekl Jara Cimrman,muzete s tim nesouhlasit,protestovat,a vypisovat,ale to je tak jedine co s tim muzete delat.dekuji za komentare,navstevu Nasich stranek.

      Odpovědět
  4. Nakupováním nových hráčů se týmová chemie bohužel nezlepší. Byť pan IM Sosna je skvělý hráč, Vlčnov u mě tímto tahem opět klesnul v „žebříčku popularity“. Byl to velmi sympatický klub, kterému jsem fandil, dokud za něj hráli převážně odchovanci. Současnému týmu asi postup do první ligy nepřeju, například Kroměříži nebo Grygovu by to slušelo více. Zdar šachu!

    Odpovědět
    • No, odpovím nezávislému pozorovateli s radostí. Vlčnov je skvělá parta lidí, kámoši a nemáme problém s chémii, ba naopak, jsme skvělá parta, lidi se znají spoustu let a jsme parádní družstvo, jsem za dnešní Vlčnov rád. Psal jsem v článku, že se známe ze Zlína, že se potkáváme na každém turnaji, například s Jeníkem Sosnou hraji na Slovensku, je toho mnohem víc, než jen přestup jednoho hráče do Vlčnova. Je to přestup kamaráda do Vlčnova.

      Mi ani nevadí, jestli nám přeješ postup nebo ne, my jdeme hrát šachy, dělat co nás baví a ať dopadneme jak dopadneme, bude to pro nás úspěch, protože si to jdeme užít. My se nedíváme okolo sebe, my se díváme na sebe, na to jak hrajeme a jak nás to baví.

      Můžeš s tímto souhlasit, nesouhlasit, fandit, nefandit, přát a nebo nepřát, ale nic s tím neuděláš, prostě tak to je a toto je Vlčnov:)

      Odpovědět
    • Zvažoval jsem jestli se k tomuto vyjadřovat, protože nechci nějako rozdmýchávat diskuzi. Ale z mého pohledu,,hráče Vlčnova“jsem rád, že je mezi námi opět Jeník Sosna. Je to skvělý hráč a člověk. Kdyby nezávislý pozorovatel sledoval Vlčnov, tak by věděl, že Jeník už ve Vlčnově hrával a do chemie týmu bezvadně zapadl. Taky však chápu, že názor může mít každý a někomu se to může líbit a někomu nemusí. Což už psal Petr. Ale z mého pohledu jsem rád, že se můžu učit a zlepšovat od hráčů jako jsou Milan Flekač, Emil Macura, Milan Babula, Jeník Sosna …..atd. A jsem rád, že je ve Vlčnově taková chemie jaká je, protože je tam skvělá a obětavá parta lidí.

      Odpovědět
    • Očekával jsem, že to pan pozorovatel trochu víc rozvede a podělí se s námi o své jistě bohaté zkušenosti s výchovou vlastních odchovanců, leč nestalo se. Jinak za mě skvělá zpráva, jsem potěšen.

      Odpovědět
      • Můj komentář opravdu nebyl namířen proti panu IM Sosnovi. Toho plně respektuji a považuji ho za velmi silného hráče. Spíš jsem chtěl naznačit, že sympatičtější (a často úspěšnější) kluby preferují vychovávání vlastních hráčů před přestupy. Ať v šachu, tak i třeba v takovém fotbale. Když se podíváme do fotbalové ligy mistrů – takový Ajax, složený z mladých, dravých, mnohdy neznámých vlastních odchovanců se dostal dále, než třeba Real Madrid, Juventus nebo PSG, které jsou plné hvězd. A podobně tomu je v šachu. Vím, že i Vlčnov se snaží vychovávat vlastní hráče a v tomhle vám moc fandím! Jen mi příjde, že tato snaha je poměrně válcována množstvím přestupů (popř. hostování) do Vlčnova za posledních pár let. Těch bylo na můj vkus příliš. Mimochodem, když se podíváme na letošní šachové soutěže družstev a kdo v nich vítězil: ZKS západ – Kroměříž složená z odchovanců. ZKS východ – Hošťálková, složená z odchovanců. ZKP – Boršice, složené z odchovanců. 2.liga E – Vsetín, složený z odchovanců. 1.liga východ – Kroměříž, složená z odchovanců. Je to jen můj pohled nezávislého pozorovatele, rozhodně nemám patent na pravdu 🙂 Každopádně, takhle to vidím.

        Odpovědět
        • Souhlasím, ale…
          vychovat hráče zabere desítku let, Vlčnov dnes nemá odchovance hráče, kteří by mohly zachránit 2.ligu, to je pravda a přeci když se podívám, tak si kluci tuto ligu zahrají. Libor Ficenc, Honza Moštěk, Ondra Podškubka, Marek Kadlčík, Milan Flekač hráli nějaké partie v lize a každý rok jsou blíž a blíž k tomu, aby jsme mohli mít víc odchovanců v lize. Bez kamarádů, to slovo je důležité, protože si do Vlčnova vybíráme opravdu lidi, které považujeme za kamarády, bychom neudrželi ligu, tak to je a nic s tím neuděláme, teda aspoň dnes ne.

          Peťa Kapusta trénuje mládež, jezdí s nimi po turnajích, ale toto je opravdu běh na skoro nekonečnou trasu, je to na dlouho, ale jdeme i touto cestou.

          Spíš taková informace o přestupu může říkat i něco jiného, tak za prvé že Vlčnov je zajímavým oddílem pro hráče, kdo by si pomyslel před 5.lety že takoví hráči budou hrát někdy za Vlčnov! Za druhé, každý nový hráč, dnes třeba Jenda Sosna hodně motivuje domácí hráče, má to určitě pozitivní vliv na oddíl a za třetí, je za tím v zákulisí hodně práce, protože nikdo nám nic zadarmo nedá a musíme se opravdu hodně snažit, aby toto všechno bylo možné.

          Součtem všeho je tady Vlčnov, který hraje 2.ligu a chce být v ní úspěšný, Vlčnov je oddíl co má 5 družstev, má mládež, má on-line šachovnice, má www stránky, které čte spoustu lidí, je součástí projektu šachových videíí, které motivují spoustu lidí hrát šachy, pořádá největší rapid turnaj na Zlínském kraji, pořádá GP mládeže, je aktivní a hlavně je to stále oddíl lidí, kterých si strašně Vážím a jsem hrdý na to, že můžu s nimi hrát v jednom oddíle.

          jak jsem psal, taková informace že Honza bude za nás hrát, to je výsledek skoro 5.leté cesty, po které jdeme. Proto máme z toho radost,!

          Odpovědět
        • Kolik hráčů v základní sestavě musí mít družstvo, aby bylo považováno za“složené z odchovanců“? A kolik odchovanců (jmenovitě) tedy bylo v základní sestavě Vsetína?

          Odpovědět
          • RoOmel – byl to jen jeden z několika příkladů, nejsem si 100% jistý, kolik z hráčů Vsetína je odchovanců. Ale mělo by to být přes polovinu, což dle mého názoru tento tým splňuje. Z těch co nastupovali jmenovitě asi Bělunek, Stančík, Parák, Zádrapa, Zvardoň, Zajíček, Juříček, Kovařík. Ale možná se pletu, pokud ano, vyveďte mě z omylu 🙂

  5. Děkuji panu Dostálovi z Poruby i paní Kniezkové z MRŠS, a rychlé a vstřícné jednání, při vyřizování přestupu.
    J.Javor.

    Odpovědět
  6. To je perfektní zpráva při pondělku. Je vidět, že se tým opět posunuje kupředu. Skvělá práce a samozřejmě vítám opět Jenika ve Vlčnově.

    Odpovědět
  7. Výborná zpráva pro nás. Taky u nás vítám vynikajícího hráče a těším se na hraní vedle tohoto borce! A třeba nám někdy připraví i šachovou přednášku ve Vlčnově o partiích z Extraligy 🙂

    Odpovědět

Napsat komentář