Vlčnov – Jundrov – 4,5- 3,5

 

 

 

 

 

 

 

 

Tvrdý zápas, kde jsme pocitově byli malinko lepšími a o to malinko dnes vyhráváme nejtěsnějším možný rozdílem, který v zápase družstev je možný. Po smrtelném vylosování na první čtyři kola jsme možná překvapivě na průběžném prvním místě tabulky a po dnešku si toho opravdu vážím! Jundrov je jedeno z nejlepších družstev soutěže, tedy počítám k ní Lipovec a Prušánky a jsem rád, že Vlčnov i tento zápas zvládl na výbornou. 

 

Jezdci Jundrov přes očekávané absence IM Petra Piska a IM Járy Bureše staví pro mnohé z nás nečekanou soupisku. Já jsem čekal že budu hrát s Petrem Skácelíkem na šesté šachovnici a on hrál až na osmé šachovnici! Proč ale píši nečekanou, byl to souboj prvních družstev prozatimní tabulky a každý může říct, že jsme to museli čekat a řeknu asi ano a možná si přáli ať je Jundrov malinko slabší. Co říct k zápasu?Můžu použít slovy jako povedl se! Paráda! Uf, to byly nervy. Ale asi bych napsal krásný zápas, kde jsme byli po celou dobu malinko lepšími a využili víc našich šancí než soupeř! Tvrdý a pěkný zápas, tentokrát misky vah se překlonily na naší stranu a my si odškrtáváme dalšího silného soupeře. Před sezónou když vyšel los pro Vlčnov, jsem si říkal že budeme rádi za 3 body! Prušánky, Ořechov, Lipovec, Jundrov…Co družstvo to favorit soutěže a my jsme nakonec uhráli 10 bodů z dvanácti proti takovým soupeřům!! Start vyšel, nicméně jsme stále nohama na zemi a jedeme dál.

 

 

TJ Vlčnov   Jezdci Jundrov
Sosna Jan Z 2340 0 1 2292 Buchníček Petr Z
Lintner Igor C Z   1 0 2197 Novosadová Kristýna H Z
Danada Tomáš C Z 2257 ½ ½ 2193 Musil Jiří Z
Babula Milan Z 2175 ½ ½ 2147 Hošek Martin Z
Kapusta Petr H 2145 0 1 2134 Pakosta Miroslav Z
Koutný Petr Z 2217 1 0 2114 Mlýnek Petr Z
Buráň Jaroslav Z 2112 ½ ½ 1977 Slepov Kyryl
Dubina Pavel 2068 1 0 2169 Skácelík Petr H
 
  1. Jan Sosna – Petr Buchníček

Honza se mi zdál že má svojí pozici, pěšce více a za to trochu pasivity. No někdy ale hodnocení pozic není jen materiální, ale je v ní i kompenzace a aktivita bývá tou nejdůležitější kompenzací za pěšce. Stalo se a nevadí, Honza drží první šachovnici, minulé kolo porazil Jána Markoše a podržel nás, dnes jsme podrželi my ho a jsme jeden tým. 

 

2. Kristýna Novosadová – Igor Lintner

Tak toto byla parádička, když tedy mluvím jako fanoušek Vlčnovského šachu a klobouček dolů před Igorem…Jak se říká v jednom známém filmu – asi dobrý oddíl, tak Igor k nám přišel “ asi z dobrého oddílu “ protože je to posila  a hraje parádně. Takže pěkná partie se silnou hráčkou. Vzpomínám si, že když jsme naposledy hráli s Jundrovem, tak Kristýna porazila Pavla Zpěváka! Jak říkám, klobouček dolů!

 

3. Tomáš Danada – Jiří Musil

Mohlo to tam někde být, ale ty dva střelci jsou výborným obranným monstrem a dokonce se říká, že dva střelci jsou výhoda půl pěšce, když jsou ještě v otevřené pozici, umí kompenzovat i celého pěšce a i když Tomáš tu pozici zkoušel co to šlo, dnes remíza a i to byl kamínek který s celým týmem dnes porazil Jundrov.

 

4. Martin Hosek – Milan Babula  

Milan dnes parádně! Nachlazený a nakonec nejdelší partie zápasu, kdy jeho výsledek znamenal poslední půl bodík k celkovému skóre 4,5-3,5 ! Ale, asi stárnu protože se partie hrála na půl minutě a trnul jsem každý tah kdy byl Milan na tahu. Věřil jsem mu, ale znáte to. Jste na půl minutě a jedna vidlička, jeden slabší tah a veškerá snaha je pryč a pak je všechno pryč i šance vyhrát tento zápas. Ale! Milan nakonec bezpečně remizuje a sálem se ozve potlesk! Touto remízou končí další krásný zápas Vlčnova, Milan potlesk a pochvala a jsem rád, že toto byl vítězný půl bodík.

 

5. Petr Kapusta – Miroslav Pakosta

Jsme jeden tým, makáme jeden za druhého a když to někdy někomu nevyjde, snažíme se jej podržet. Dnes Peťa rychle šel do koncovky, opticky koncovka nic moc a když už přežije to nejhorší a má na dosah remízu, někde se utne a prohrává. Nevadí, jak jsem psal. Každý jednou prohraje, právě v takových okamžicích se ukáže duše družstva a když se v zápase přikloní i trochu štěstíčka, pak to vyjde a jedeme dál.

 

6. Petr Mlýnek – Petr Koutný

Ani nevím jak se to stalo a hraji se zazděným střelcem. Teda vím jak se to stalo, nechtěl jsem vyjasňovat pozici a díky tomu jsem jsem se cítil jako rybička v konzervě ale i v takových pozicích jsem si vzpomněl na Karla! On takové pozice miloval. Ty jeho partie to byl vždy příběh vánočního kapra. Už se pro něj tatínek natahuje do vany, že jej zabije a dá si na večeři, ale kapr se z rukou vysmekne, proplácne ocasem tatínka po tváří a spokojeně skočí zpátky do vany. Tedy je to na hraně, ale dá se to i takto hrát. Jakmile mi vyskočil můj špatný střelec, ten příběh o kaprovi ožíval v této partii. Nakonec výhra a jsem za ní rád. 

 

7. Jaroslav Buráň – Kyryl Slepov

Jára dostal svolení kapitána k remíze, zápas vypadal dobře a tak remíza. No vidíte, Peťa Kapusta dnes prohrál svojí partii, ale citem kapitána správně vyhodnotil tuto partii a zápas a povolil tady remízu a tímto rozhodnutím přispěl k výhře Vlčnova! Vidíte, vidíte já bych řekl hraj a pak bychom ještě prohráli zápas. Ten odhad kapitána a cit pro zápas je důležitý a proto jsem rád, že je Kapin kapitánem!

 

8. Petr Skácelík – Pavel Dubina

Pavel to je tento rok “ bombér“ a jsem za to rád. Čtyři partie a čtyři výhry a dnes s Petrem Skácelíkem, teda hodně nepříjemným protihráčem! Pavel obrovská pochvala a nesmírně důležité body! Minulý rok jako by se nic nedařilo a tento rok, co partie to bod!! Moc, moc moc jsem za takové partie rád!

 

P Družstvo HS Z + = B Sk V
1 TJ Vlčnov   4 3 1 0 10 20.5 14
2 SK Podlužan Prušánky z.s.   4 3 0 1 9 20.0 16
3 ŠK Kuřim   4 3 0 1 9 17.5 11
4 ŠK GARDE Lipovec   4 2 2 0 8 19.0 12
5 ŠK Staré Město B   4 2 1 1 7 19.5 15
6 Jezdci Jundrov   4 2 1 1 7 16.5 11
7 Slavia Kroměříž B   4 2 1 1 7 16.5 9
8 SK Boršice   4 2 0 2 6 12.5 9
9 ŠK Zlín   4 1 0 3 3 16.0 10
10 Spartak Adamov, z.s.   4 0 1 3 1 13.0 5
11 OREL Ořechov   4 0 1 3 1 10.5 4
12 ŠK Lokomotiva Brno   4 0 0 4 0 10.5 5

Napsat komentář