Šachy – Polugaevsky – Ftačník – šachový klenot, který nestárne!

 

Určitě krásná partie, určitě historická a určitě jedna z těch, které stojí si připomenout a nebo i znát. Toto je krásná partie, toto jsou šachy, které někdy postrádají logiku, které někdy bolí a které někdy umí pohladit po duši a srdci. Toto je partie, která má vše!

V této partii je energie, síla, vůle a myšlenka, o které věřím že je nesmrtelná. Partie se opravdu povedla a kdo jí zná, rád si jí připomene a kdo jí nezná, věřím že dnes pozná, toto je opravdu pecka.

 

 

 

Lubomír Ftáčník asi zahraje svojí životní partii, možná mě opravte, ale nevím jestli má ještě lepší partii v zásobě, protože toto je partie, kterou jen tak leccos nepřekoná. Jeho soupeř, Polugaevský to byl v té době tank, hráč který už pohledem odebíral sebedůvěru a i on vstoupil krásně do dějin šachové hry.

Je tady partie z Olympiády z roku 1982, věřím že se bude líbit!

Děkuji za každý komentář, za každý lajk a za každý odběr, jen díky Vám a s Vámi můžeme točit pro Vás videa, můžeme se zlepšovat a jen pro Vás tady točíme videa, děkujeme!

Najdete nás i na www.sachycvek.cz a www.sachyvlcnov.cz a když napíšete na Facebook slova Robert a Petr šachy, tak i tam jsme pro Vás.

Společně děláme každý den ty šachy zase o kousek krásnějšími!

Napsat komentář