Smolný začátek sezóny Vlčnova B

Tak nám začali opět šachové zápasy a dnes jsme hráli Krajskou soutěž-západ. Doma jsme přivítali hráče z Boršic tým Boršice B. Dnes za nás nastoupila naše posila pan Hudáček, který hájil první šachovnici. Dnes jsme se snažili zabojovat o další 3.body, abychom měli jasnou záchranu v dané soutěži. Dnes to bohužel nevyšlo, partie nám nějak nešly dobře od ruky, prohráli jsme hodně partií.

Na 1.šachovnici hrál pan Hudáček dnes za náš tým poprvé a hájil bílé kameny. Rozehrál vyrovnanou partii a rozhodovalo se na konci partie v časové tísni. Bohužel pro nás našel pan Frýbort zisk pěšce, a nakonec z toho byla figura více. A tak jsme na první šachovnici ztratili pro nás cenný bod. Ale bojovali jsme dál.

Na 2.šachovnici jsem hrál já (Honza Moštěk) černými figurami nakonec až jako poslední hráč a snažil jsem se svou partii vyhrát, abychom mohli zápas remizovat. V zahájení jsem černými vyrovnal a stál velmi dobře a pokoušel se v aktivnější pozici zatlačit na soupeře i proto, že soupeř ztratil v zahájení dost času. Nakonec z toho byla vyrovnaná partie. A jelikož soupeři vedli v zápase 2:0 a stačilo jim zápas pohlídat soupeř hrál na remízu tam a zpět a snažil jsem se vymýšlet něco já. Bohužel v partii, kde máte pěšce méně (dvojpěšce), ale aktivnější figury a soupeř všechno vykrývá. Nakonec jsem se již dostal do pozice, kde mohu buď prohrát nebo remizovat, takže nakonec remis a soupeři zaslouženě vyhrávají zápas.

Na 3.šachovnici hrál Milan Flekač, který měl mít volno, ale bohužel nám odpadl hráč a jsem rád, že nastoupil. Ve střední hře vypadala pozice vyrovnaná soupeř měl sice slabšího střelce, ale Milanův zase neměl zatím kde hrát. Hráči se tak rychle domluvili na remíze.

Na 4.šachovnici hrál černými figurami Ondra Podškubka a bohužel se mu moc nedaří snad se to změní. Jeho partii jsem bohužel neviděl až v koncovce, kterou nakonec prohrál.

Na 5.šachovnici hrál bílými figurami Tomáš Psotka, který za nás minulý rok zahrál dobrou sezónu a pěkné partie. Dnes jsem bohužel jeho partii neviděl až se dostal pod útok jeho král přes volný h-sloupec, kde soupeř všechno dobře spočítal a bylo to tam. Na obranu Stanislav Volčík st. hraje velmi dobře a má v dané soutěže výborné výsledky.

Na 6.šachovnici hrál černými figurami Libor Ficenc, který získal po zahájení možnost útoku na bílého krále na královském křídle v rošádě. Pokusil se zaútočit s obětí figury, nakonec soupeř našel správnou obranu a měl jezdce více v koncovce, ale měl jen 2 pěšce proti Liborovým 5 pěšcům. Koncovka bílý věž+jezdce+2pěšce a černý věž+5pěšců a věřil jsem, že partii remizuje. Nakonec se mu povedlo vytvořit nebezpečné volné pěšce a partii ještě vyhrál.

Na 7.šachovnici

Na 8.šachovnici hrál černými figurami náš Garry Jenda Ondrůšek, jeho partii jsem taky neviděl moc, ale po zahájení měl více prostoru a pěšci soupeře tlačil. Nakonec vyhrál svou partii na čas, jelikož soupeř nestihl zahrát 40. tahů a partie skončila.

 

Co říci o dnešním zápase, no dnes nám to prostě nehrálo sestava byla dobrá a chtěli jsme více potrápit soupeře, ale prostě to dnes nešlo prohráli jsme 3 partie a málem i 4 partii, kterou Libor zachránil, takže těsná prohra po průběhu zápasu je dobrý výsledek, i-když jsme chtěli od zápasu více. Super je, že aspoň náš A-tým vyhrál a drží 1.pozici.

Napsat komentář