Šachový koncert Roberta Cveka – simultánka na internetu.

Kdo viděl nebyl sám. Kdo byl s námi viděl koncert Roberta Cveka. Čeština byla opět obohacena o slovíčka jako „in predélium“ a šachista se musel bavit. Partie měly šťávu, přenos měl energii a i tentokrát se hlavní myšlenka akce splnila. Má to být o radosti. O pohodě a o setkání přátel. Má to být šachové, ale i takové kde každá porážka těší a výhra dvojnásob. Mistři vedou 3-1. A pro mne opět velké překvapení. Z nenápadné akce, je to akce roku na internetu. Přes 350 lidí on-line se parádně bavilo. Děkuji…

Přenos, který Robert nahrál má elektrický šachový náboj. Jestli potřebujete naplnit šachové baterky, pak tady máte tolik energie, že Vás pohltí a budete hned chtít hrát šachy! Robert jel opět s medem a bylo to vidět. 

 

Výsledek Simultánky s Robertem Cvekem – 21 partií.

12 výher – 2 remízy – 7 porážek

https://lichess.org/simul/TC1CMiHE?fbclid=IwAR1GpvQTBQe6IEjWHtoATNS_ktgGuMmSvo5MBn8fT87oZ6xhkfcvBjZyUsI

Tak dáme nějaké partie? 

 

Nejdelší partie simultánky hrál pak Sajdl Josef. Jeho partie byla poslední partií hracího dne a tak s ní tady začneme. Závěrečnou pěšcovou koncovku vysvětluje Robert ve videu. Bez g2 pěšce by to byla remíza, ale s g2 pěšcem je tam tempo a černý nemá možnost se zapatovat. 

 

Nejtvrdší komentátor na internetu s přezdívkou ciki33 nahání děs a hrůzu při každé diskuzi. On to ale není jenom už legenda šachových diskuzí, ale i hodně silný šachista a dnes si zahrál s Robertem Cvekem svojí partii. Po pravdě Ciki, alias pravým jménem Zdeněk Čekal nekolikrát nabízel Robertovi remízu, jenže Robert nevěděl kde se remízy na lichess přijímají a tak to mohlo vypadat, že jí Robert jako správný velmistr nechce, opak byl spíš pravdou. Robert dlouho nevěděl, jak tam remízy fungují. No nic, není to výmluva a je to pochvala která letí do Prahy!

 

Josef Malár prohrál s Robertem. Ale to vůbec nevadí. Tady je vítězem každý, kdo si přijde zahrát. Zahraje si s velmistrem! Pobaví se a prožije pěkný večer. Jsem si jistý že i pan Josef si tento den užil a bude na něj v dobrém vzpomínat. 

 

Malajský Tygr alias pan Jaromír Krupanský mi posal tento email: ( tím chci poděkovat za emaily co mi píšete. Kde píšete, jak Vás tato akce baví a jak Vám přináší radost! Já děkuji za tyto emaily! )

Dobrý večer,

Děkuji moc za dnešní simultánku!!

Byl to skvělý zážitek a to nejen proto, že jsem měl štěstí a Gm Cveka jsem porazil, což samozřejmě je pro mne skvělé:-)

Díky vám jsem si užil a ještě jednou díky!

 

A samozřejmě partie Jaromíra nesmí chybět! 

 

K videu už tradičně patří sázky. Tentokrát jsme nachytal Marka Gobána a Vit Bařinu a tito dva odvážlivci se mnou sázku prohráli. Za odměnu vyhráli možnost natočit pro fanoušky šachové video na náš kanál a tedy se můžeme těšit na dvě videa. Na které se moc těším!!  První dvě videa ze sázek byly hodně povedené, Honza Horák a pan Válek natočili pěkné videa a lidem se líbili. Tak jsem zvědav, jak tito borci zvednou hozenou rukavici a čím nás překvapí! Už teď se těším!

 

Moc mě těší, že se tato akce tak líbí! Byl to nápad jednoho odpoledne a Štěpán Žilka si se mnou hodně užil, když jsem mu řekl myšlenku, ale že nevím jestli je realizovatelná! Kamil Michalík neuvěřitelně organizuje pořadníky a vy mi dáváte energii! Co můžu slíbit dnes. Ve středu 14.4 bude natáčet a hrát Vojta a pokusím se ho vyhecovat aby hrál proti všem. V pondělí 20.4 bude hrát opět Robert Cvek. Ve středu 22.4. bude hrát Štěpán Žilka a to nejlepší nakonec. Budete si moc zahrát s Joannou Worek! Termín ladíme, ale už teď pište Kamilovi na email do pořadníku! Zájem bude velký….

 

Děkuji, že jste s námi! Není to fráze, když řeknu že to děláme pro Vás!

 

Petr Koutný

 

 

 

1 komentář u „Šachový koncert Roberta Cveka – simultánka na internetu.“

Napsat komentář