Vlastimil Jansa vzpomíná

 

Jednou tak dostanete nápad oslovit pana Jansu s myšlenkou, aby nahrál na náš kanál pro vás video. Odvahu na to abych mu zavolal nemám a tak mu napáši email. Uběhne pár dní a zazvoní neznámé číslo na mobilu. Představím se a v telefonus e ozve: Dobrý den, tady Jansa…

Jako dítě jsem o panu Jansovi četl v knížkách, jako dítě jsems e díval jak hrál šachy na Mistrovství ČR ve Zlíně a najednou jej máte na telefonu. Domluveno. Začneme nastavovat program, vysvětlovat nastavení a pozadí nahrávání videíí a mám tady pro vás první jeho video.

Kdo si vzpomene, jak jsme začínali! V pekle, ve sklepě naší klubovny jsme nahrávali první videa. Nikdos e na to tenkrát nedíval a nikoho to nezajímalo. My si užili jedno odpoledne nahráváním videí a věřili jsme si, že si budeme posílat rozbory našich partií a tak nějak společně se budeme zlepšovat.

 

Dnes na tomto kanále nahrává Mistr světa seniorů, autor legendárních šachových knížek, velmistr který potkával světové TOP šachisty a legendy a který , když začne vzpomínat, pak to chce se jenom zastavit. Najít si chviličku klidu a zaposlouchat se. Ten, kro má rád šachy…Tomu se to musí líbit!

 

Děkuji všem, kteří věřili že to co děláme, má smysl.

Napsat komentář