Jak vypadají nejdražší šachy na světě? Hráče přímo hypnotizují

Pokud patříte mezi vyznavače odpolední partičky šachu a máte rádi věci s puncem luxusu, pak by se vám mohl líbit nejdražší šachový set na světě. Jeho cena je čtyři miliony dolarů (92 milionů korun). Vyroben je z bílého zlata a drahých kamenů.

Za luxusní záležitostí stojí australský zlatník Colin Burn. Ten vyrobil šachové figurky z 18karátového bílého zlata, ozdobil je diamanty, safíry či perlami z jižních moří. Vzhledem k tomu asi nepřekvapí název setu – The Pearl Royal (Královská perla

 

 

Protože za každým detailem figurek se skrývá poctivá ruční práce, zabrala kompletace setu nespočet hodin. Poprvé byl set vystaven v kalifornské galerii v Beverly Hills na konci loňského roku. Burn, tvůrce setu a milovník šachových partií, také plánuje představit luxusní sadu na turnaji, kterého se mají zúčastnit nejlepší hráči světa.Ti se mají u jedinečné šachovnice poprat o vítězství a nenechat se zhypnotizovat leskem unikátních figurek. Pokud byste po šachovém setu zatoužili a máte desítky milionů korun, pak věřte, že výrobce setu se chystá uvolnit svůj výtvor do prodeje.

Zdroj: Novinky.cz

Napsat komentář