Výsledek TJ Vlčnov B

Dne 10.10.2021 tým Vlčnov B jel hrát do Malenovic proti prvnímu soupeři Zlín-Malenovice v 9:00. Postupně jsme se posbírali po cestě a jeli do Malenovice, docela dost dopředu, ale nebyl jsem si jist trasou a aby jsme nepřijeli pozdě tak jsme vyjeli již v 7:40 z Vlčnova. Mockrát děkuji všem hráčům a hlavně za vzornou spolupráci při zápasu. K dotazování zda mají nabídnout nebo vzít případnou nabídku remízi. 

Ve velmi pěkném a zrekonstruovaném prostředí v Malenovicích jsme po zapsání soupisek a vyslechnutí si základních pravidel zasedli k jednotlivým šachovnicím a rozehráli své partie. Soupeř proti nám postavil svou mládež a je vidět, že jim rozhodně roste velmi dobře a budou mít do budoucna minimálně celou osmičku.

Jako první se stal zvrat v začátku střední hry na poslední šachovnici, kde hrál Javor Jan. Který chtěl začít útočit pěšci na královském křídle a obsadit více centrum. Bohužel si nevšiml taktického obratu, který mu soupeř zahrál a pan Javor měl o figuru méně za pěšce a pozice se otevřela proti němu. Postupně soupeř tlačil ve středu šachovnice i na oslabeného bílého krále a získal dámu a bohužel partie skončila a prohrávali jsme 0:1. Hned z výkopu což není dobrý pocit.

Po prozkoumání pozic v našem týmu vypadali jen 2, kde by se mohlo hrát na výhru a minimálně ve dvou kde to mohlo dopadnout jakkoliv, takže jsme mohli i prohrát a zbytek by byli remis. Naštěstí jsme se jako tým domluvili o přijímání remis v průběhu zápasu a bojovali i v nepohodlných pozicích.

Dále remizoval ve vrovnané pozici na 2.šachovnici Jaroslav Buráň a moc mu děkuji, že nám v zápase pomohl a posunul nám desky o jednu šachovnici níže.

Dále se v zápase již trochu situace vyjasnila. Vlastimil Oharek stál v lepší koncovce, panu Knotkovi se pěkná výhoda v zahájení nějak rozplynula, Milan Flekač, Libor Ficenc hrál ve vyrovnané pozici, já hrál v trochu nepohodlné pozici bez prostoru, ale bez slabin a Kryštof měl hned v zahájení pěšce méně kterého pěkně obětoval za aktivitu, která mu oběť pěšce kompenzovala.

Pak se stalo něco neuvěřitelného a ve vyrovnané pozici udělal v náš prospěch soupeř pana Knotka chybu, kde přehlídnul taktický motiv a dorovnali jsme takže zápas byl 1,5:1,5, ale v lepší pozici u Vlastika Oharka.

Pak se postupně pozice měli do vyrovnaných postaveních, kde když jsem zjistil, jak pozice vypadají a že u mně se pozici taky překlopí na mou stranu řekl jsme, že mohou Libor a Milan nabídnout remis klidně i Kryštof, ten bojoval dál a dobře udělal, jelikož nakonec vyhrál.

Postupně svou lepší pozici přetavil v celý bod Vlastik Oharek i Kryštof Mikuláš Trávníček. Pak Libor a Milan ukončili partii remizou a já si myslel, že v dané pozici se mohu pokusit bojovat o výhodu, ale není to tak jednoduché a v dané pozici jsem nezvolil nejlepší plán.

Pozice je podle stroje o něco lepší -0.7 a já zahrál b5, abych si vytvořil volného pěšce a pak i někdy vzdáleného tahem h5, ale nakonec se to nepovedlo přetavit v celý bod. Nakonec jsme tedy vyhráli 5:3.

(Fotky jsou z předchozích sezón a různých zápasů)

ŠK Zlín-Malenovice A   Vlčnov B
Richvalský Patrik Z 2058 0 1 2159 Trávníček Kryštof Mikuláš Z
Balážec Ludovít Z 1883 ½ ½ 2084 Buráň Jaroslav Z
Kubiczek Michal Z 1454 ½ ½ 1879 Moštěk Jan Z
Janál Vladimír Z 1930 0 1 1906 Knotek Josef H Z
Boháček Jan Andrej Z 1509 ½ ½ 1964 Flekač Milan Z
Valkovič Marek 1607 ½ ½ 1929 Ficenc Libor Z
Hobza Richard 1298 0 1 1666 Oharek Vlastimil
Samohýl Adam 1492 1 0 1824 Javor Jan
  3 5

1 komentář u „Výsledek TJ Vlčnov B“

Napsat komentář