Mistrovství ČR v šachu amatérů poslední 2.kola

Fotka z jednoho z historických turnajů z Luhačovic. Na fotce vidíte zleva pana Jansu, Blatného, Horta a Kerese. A teď se velký turnaj do tohoto lázeňského města opět vrátil a to jak šachové Mistrovství amatérů tak i Mistrovství mládeže v různých kategoriích. Na tomto turnaji reprezentují náš šachový oddíl 3 naši hráči a pak hráči co za nás hostují případně naši mladí odchovanci.

Odkaz na online partie na chess24 zde

Odkaz na výsledky na chess-result zde

Nejlépe se na turnaji daří dvojici hráčů FM Josef Mudrák a Adam Gabriel, kteří mají 5,5.bodu ze 7.kol a dokonce spolu i hráli vzájemnou partii.

Dále má slušný výkon Petr Kapusta, který má zatím 4,5.bodu ze 7.kol, což není zatím špatný výsledek, ale věřím, že čekal více, při pohledu na jeho soupeře.

A pak mají shodně 3,5.bodu ze 7.kol, což je 50 % a průměrný výkon, ale v těžkém turnaji Petr Kadlčík a Vlastimil Oharek. Petr Kadlčík hraje na svou výkonnost a věřím, že ještě zabojuje, aby se přes ni dostal, protože hraje lépe. A Vlastimil Oharek, kterému se v šachové sezóně daří velmi dobře, bohužel tuto stabilitu zatím nepotvrzuje a s výkonností ze svých partií je pod svými možnostmi a má rozhodně navíc.

Popis turnaje očima Vlastika Oharka

1 partii jsem pěkně vyhrál.
2 partii proti Slepovovi jsem měl 2 pěsce navíc a spadl mě prapor, některé skupiny mají 90 min plus 30 vteřin a 30 min na dohrání, u nás těch 30 minut na dohrání nebylo.
3 partii jsem velice šikovného a talentovaného hráče, nešlo vůbec přehrát, takže remiz,
4 partie  asi nejjednodušší výhra.
5 partie bývalá 2000, momentálně 1851, přehrál jsem ho, dokonce od 25 tahu hrál soupeř zbytek partie na 30 vteřinách, nakonec opakování 3 stejné pozice a remiz, takže druhá  partie co jsem měl na víc.

A v kategorii dětí H10 hraje náš šachový odchovanec René Moravec, který bohužel turnaj nezačal vůbec dobře a po prvních 4.kolech měl na svém kontě 0.bodů, což je opravdu děsivý začátek. Teď se dostává do tempa a má 3.body ze 7.kol. Kdyby se mu povedlo získat 50 % bude to dobrý turnaj pokud by se mu povedlo získat 5.bodů z 9.kol byl by to slušný výsledek. Hraje takovýto turnaj poprvé a věřím, že je to dobrá lekce a zkušenost se podívat na to, kde jsou slabiny, aby příště opět postoupil na Mistrovství a ukázal, že umí hrát o hodně lépe.

Napsat komentář