FIDE OPEN Staré Město 3-5.kolo

Dnes se podíváme rovnou na 3.kola, jelikož jsem neměl moc času napsat a i se trochu připravit. Každé dopoledne jsem totiž na stavbě a opravujeme postupně dům. V 3.kole jsem hrál skoro jako poslední a neměl jsem pak sílu napsat článek. Odkaz na výsledky z turnaje zde.

3.Kolo

V 3.kole jsem hrál bílými proti panu Vavruškovi, kde jsme v zahájení byli v komplikované a podle mně ne úplně jasné pozici. Ve střední hře se to více uklidnilo a nakonec jsme se dostali do pozice s nestejnobarevnými střelci, kde je zásadní aktivita, o kterou jsem se i snažil. V přechodu střední hry a koncovky jsem získal pěšce a aktivní figury, které všechno kryly a útočili a na konci jsem vyhrál pozici v koncovce jezdec proti střelci s pěšcem více.

Bílý na tahu.

4.kolo

V 4.kole jsem hrál černými a konečně se mi podařilo, i-když jsem zahájení neznal dostat něco ze zahájení a stát výrazně lépe i  pěkným tlakem na bílého krále. Bohužel jsem tlak rozvíjel špatně a pomalu a soupeř se stihl konsolidovat a pak už stál i lépe. nakonec remis. jak se říká nedáš dostaneš,

Černý na tahu.

5.kolo

V 5.kole jsem se v zahájení dostal do bodu, kde mohu jít do vyrovnané pozice a něco zkoušet nebo půjdu do riskantní pozici a budu hrát aktivně (nakonec jsem zjistil, že to byla bohužel pouze pseudo aktivita). Ale na začátku turnaje jsem si dal předsevzetí, že zkusím hrát jinak než normálně hraji, zatím mi to moc nevychází  asi hraji zbytečně moc agresivně a mimo můj hráčský styl, ale uvidíme. Tuto partii jsem prohrál po taktických obratech v špatné pozici při rozhodnutí v zahájení. pozice níže. Střelce na g3 jde vzít jednoduše hxg3 já se rozhodl v duchu mé zkoušky stylu hrát agresivněji na útok a zahrál jsem fxg3.

Bílý na tahu.

Napsat komentář