Krajský přebor Vlčnov B 2.kolo

V neděli 12.11.2023 jelo naše béčko sehrát druhé kolo ZKP do Napajedel. Dle minulé sestavy to naznačovalo, že zápas nebude vůbec jednoduchý. První kolo se nám nevydařilo, tak jsme se chtěli pokusit o reparát a získat nějaký ten bod do tabulky.

Po příjezdu, když jsem uviděl v zápise sestavu domácích, kde oproti minulému kolu chyběli  2 hráči na předních šachovnicích, tak jsem v duchu pomyslel na šanci zisku hned 3 bodů. 
Bohužel v průběhu zápasu se štěstěna  od nás opět odvracela, i když ke konci zápasu se na nás trochu pousmála.
 
Na první šachovnici Milan Babula proti Bažantovi Petrovi jr. stál pasivně , sice bez ztráty materiálu, ale se špatnou strukturou figur a s (mým možná už bývalým střelcem) , kde soupeřův tlak nakonec přetlačit partii k výhře domácích.
 
Na druhé šachovnici náš Pavel Dubina versus Pálka Bronislav asi z nerozehrátí,  a jak on sám říkal že to dnes nelepilo přišel po 3 hodinách hry o 2 pěšce a to už bylo těžké s tímto něco dělat, takže na prvních dvou deskách nulový bodový zisk.
 
Třetí deska Honza Moštěk proti Bartasovi Pavlovi stál celkem dobře, vyrovnaná pozice, nakonec náš hráč nabízel možná trochu brzy remis, ale jak on říká, že to měl už horší, takže dobrá remis.
 
Na čtvrté desce Joška Hudaček proti Bažantovi Pavlovi dlouho přemýšleli v zahájení, nakonec ve střední hře Joška obětoval pěšce pro aktivitu a ta se vyplatila a pro nás první výhra v zápase.
 
Na páté desce  Joška Knotek se střetnul  s mladým talentovaných Šimonem Starým, který od začátku stál lepší a náš hráč
po celou partii tahal za kratší konec , takže zasloužená výhra domácího hráče.
 
Na šesté desce náš Jirka Kolouch se doslova porval až do úplného časového konce s Vlastislavem Kozojedem, když se
hrála poslední partie za stavu 4 : 3 pro domácí. Nakonec se potvrdilo, že soupeřův střelec byl slabší než našeho borce Jezdec, který svými husarskými manévry zapříčinil sběr pěchoty a po souběžném postavení dam a jejich výměně by Jiřímu 
ještě jeden pěšec zůstal k výhře, soupeři mezitím spadl prapor a první bod v soutěži byl na světě.
 
Sedmá deska mezi mnou a Sedláčkem Romanem se vyvíjela z hlediska vývoje lepší na mé straně, opticky to vypadalo,
že s této výhody bude větší zisk, ale po pár výměnách figur a vývinu soupeřova střelce se pozice vyrovnala  a nezbylo nic
jiného než zkoušet čekat v partii se čtyřmi střelci na nějakou chybu soupeře, která nepřišla a partie skončila smírem.
 
Na poslední osmé desce naše nová posila Zálešák Robert versus Blahynka Svatopluk potvrdila formu našeho hráče,
a přinesla tak cenný bod do týmu.
 
Závěrem nikdo po 4 hodinách hry nepředpokládal, že by se nám mohlo podařit urvat remis, ale po velkém dramatu na
6 desce se nám to podařilo, toužili jsme před zápasem po výhře, ale nakonec remis byla pro naše barvy moc dobrý výsledek.

Napsat komentář