ŠK Holešov : TJ Vlčnov „B“

 

Dne 21.1.2024 jsme vyjížděli k mistrovskému utkání na půdu Holešova. Teplota ukazovala -7°C.  Takže „kosa“ byla řádná.  Po zahřátí auta jsem vyjel k našemu velmistru Garrymu a jeli jsme společně s Robertem a p. Knotkem směr Holešov. Cesty byly upravené, takže se jelo dobře.

Soubor:Znak Vlčnova.jpg

Po přijetí do Holešova nás čekalo menší zamrznutí, neboť soupeř na nás vytasil snad to nejlepší, co tam mají. Domácí nám nabídli čaj, kafé a i pivo. Já bych si hned dal, ale musel jsem řídit..

(Pohled na hrací místnost, pěkné prostředí)

K utkání:

Po 9. hodině jsme tedy úspěšně začali hrát. Z mého pohledu jsme krátce po zahájení stáli lépe. Robert na 7. šachovnici vyrovnal hru v zahájení již někde po 5. tahu a s dvojicí střelců nepříjemně atakoval soupeře. Bohužel Karlovi Vlachovi se nějak nepovedlo zahájení a pan Čechál ho dostával jíž od zahájení pod tlak.

Asi po 45. minutách došlo k 1. remíze a to na 3. desce, kde Josef Knotek nabídl v naprosto rovné pozici soupeři remíz a ten ji přijal.

Následovala moje partie na 6. desce, kde jsem soupeře přehrál v zahájení a získal pika.

 

(Moje pozice, kde jsem měl zahrát Vfc1, bohužel jsem zvolil e4, kde po následujícím braní střelce jsem přijal remízu od soupeře)

Po dohrání mé partie jsem nyní měl čas sledovat ostatní partie. Po shlédnutí jsem zjistil, že stojíme velmi špatně na 2. šachovnici, kde pan Čechál postupně ničil Karla, až Karel musel nechat pár piků a prohrál.

Nicméně to vypadalo nadějně na 4. a 7. šachovnici, kde Jirka Kolouch na 4. šachovnici získal 2 piky a partii dovedl do vítězného konce. Na 7. šachovnici hrající Robert Zálešák s černými figurami postupně přehrával soupeře již od zahájení, zdálo se mi, že soupeř se nějak ztratil v zahájení a nevěděl co má hrát. Robert dohrával jako poslední za stavu 3,5:3,5, kde získal 4 piky a dotáhl svou partii k výhře a tím rozhodl i celý zápas. Robert hraje velmi dobře šachy a neustále se zlepšuje, příští rok bude určitě výše nasazený.

(Hrající Robert Zálešák)

Mezitím na 8 šachovnici Jenda Ondrůšek ztratil pika a potom i kvalitu, ještě se snažil napadat soupeře, ale ten se nenechal rozhodit a partii s přehledem vyhrál. Tady jsme ztratili bod zbytečně, soupeř byl určitě hratelný a očekával jsem zde remízu.

 

Na 5. šachovnici hrající Vlastík Oharek měl dnes den. Dodržel snad všechny poučky, které se v šachu mají hrát. Obsadil sloupec, spojenýma pikama napadal soupeřovi figury a to vyústilo k tomu, že soupeř musel obětoval kvalitu a následně i pika. Soupeř se následně vzdal a tato výhra nás posunula k zisku bodu a už jsem věřil, že snad dnes budeme bodovat.

( Hrající Vlastik Oharek)

Bylo důležité, aby Pavel Dubina udržel na 1. šachovnici remízu. Od zahájení stáli soupeři ve vyrovnané pozici, a tak to i skončilo. Soupeř nechtěl pokoušet a raději přijal remízu. Nyní už jsme mohli slavit, neboť poslední dohrávající Robert, byl se čtyřma pikama vyhraný.

 

Zápas se nám tedy vyvedl. Na začátku, dle soupisky jsem nevěřil že to udržíme, ale po klidné hře se nám podařilo vyhrát. Snad jen škoda na 2. šachovnici, ale každý den se nadaří. Každopádně všem díky za dobře odehraný zápas a takových zápasů víc!

 

Ondra

 

6 komentářů u „ŠK Holešov : TJ Vlčnov „B““

  1. já jsem po 10i tazích mohl remizovat, odmítl jsem, následně jsem přehlédl jednu pěknou vložku a od té doby to bylo špatné, soupeř to hrál dobře.

    Odpovědět
    • Ahoj Karle, začátek jsem nějak neviděl, děkuji za doplnění. Každopádně snaha cení, že jsi nechtěl vzít remíz a hrát na výhru! Důležité je, že se vyhrálo.

      Odpovědět

Napsat komentář