ŠK Zlín Malenovice „B“ – TJ Vlčnov „C“

Dne 11.2.2024 jsme zajížděli k mistrovskému utkání na půdu Malenovic. V autě jsem si musel vyslechnout kama mám jet a jaká cesta je nejlepší….

K zápasu:

Jeli jsme jako „ autsajdři“, to znamená, že jsme přijeli v slabší sestavě, jelikož tým céčka je již zachráněný v této soutěži.

Krátce po 9. hodině jsme tedy začali úspěšně hrát. Chvíli po zahájení, náš hráč na 4. šachovnici ( Peťa Kadlčík) stál velmi špatně v zahájení ( asi neznalost) a hned v úvodu jsme prohrávali 1:0.

M(Moje pozici, kde jsem věž dobrál věží a to je obrovská hrubka. Měl jsem to dobrat králem a pozice byla vyrovnaná)

Následovala mojo partie, kde jsme bílými figurami rozehrál opravdu katastrofální partii a celou dobu jsme se jenom bránil. Zvolil jsem špatný plán v zahájení.

Ukážu pozici, kde jsem mohl vyrovnat pozici a mít ještě pika navíc.

Další partie jsem až tak moc nesledoval, akorát pozici Vladimíra Bilavčíka se mi líbila, jinak vše bylo vyrovnané.

Ale následoval slet rychlých událostí… Na 8. šachovnici prohrál Flekač Jakub, ztratil kvalitu a následně se vzdal. Pak prohrál Mira Nikorjak, soupeř ho prostě přehrál.

Javor Jan si nechal uzavřeného střelce na poli b7 a na to prohrál partii, už jsme prohrávali 4:0 !

( Hrající Jan Javor)

Pak prohrál Vladimír a následoval jsem já. Nyní to bylo 6:0. Robert s figurou víc vyhrál na 1. šachovnici a aspoň mírnil skóre ! Vlastík na 3. šachovnici měl o dva piky méně a prohrál. Stav byl tedy 7:1.

Dostali jsme tedy výprask, ale i to se v šachách stává. Hlavu vzhůru a příště do boje !

Ondra

1 komentář u „ŠK Zlín Malenovice „B“ – TJ Vlčnov „C““

  1. Ondřeji, máš pravdu, omluvenek je čím dál víc. Fašank, hory, nemoci jsou omluvitelné, horší je , že naši členové Buráň , Kapusta a další , hráli stejnou soutěž za konkurenční týmy. Díky jim se mohl v neděli zahrát připravoval jsem se, ale přehodil jsem tahy, máš pravdu , že jsem to zahrál špatně .
    Malenovice dělají dobře práci s mládeží, což jasně dokazují v soutěžích. Beru, že navigace je chytřejší než moje zkušenosti, omlouvám se , že jsem ti radil kudy jet. Díky za nominaci i bezpečný odvoz.

    Odpovědět

Napsat komentář