Přebor města Vsetína 2016 – 1 kolo

vsetín

Přebor města Vsetína – už 41 ročník a tento rok 38 hráčů v A týmu, nejvýše nasazený Kuba Roubalík s Elem 2397, ale i další 3 IM, 3 FM a 1x WFM budou pronásledování smečkou šelem, kde každý si bude chtít ulovit svého titulovaného hráče a pověsit skalp do své sbírky! 8 on line šachovnic, bar a co je opravdu nejdůležitější na tomto turnaji, jsou organizátoři! Jsou skvělí! Umí to a to je hlavní důvod, proč se lidi rádi vrací do Vsetína. B turnaj 78 lidí, 4 ( Vlčnovské) on line šachovnice ( od druhého kola by už mělo vše být nastavené) a první nasazený Emil Macura! Pojďme se podívat na partie prvního kola…….

Honza Moštěk zahrál dobře, pochvala za precizní hru v zahájení. Slovem precizní nemyslím znalost zahájení, ale přesně podle principů hry v zahájení – rychlý vývin, spojení věží a hra na správném křídle….Jeho mladý soupeř zvolí opačné rochády a přehlédne malou kombinaci a má figuru méně. Ale to nic nemění na tom, že Honza zahrál první partii dobře a dnes budeme držet pěstí pro štěstí ať to dál pokračuje!

Petr Koutný, tedy já a moje prokleté první kola. Už si ani nepamatuji, kdy jsem první kolo vyhrál. Tedy dnes ano, ale sami uvidíte, že rozdíl mezi dobrým hráčem a mnou je ten, že dobrý hráč svoje šance dokáže rychle  a přesně využít a já jako dítě procházím kolem výhry a radši ( teda určitě ne radši) hraji divnou koncovku s figurou více proti lavině soupeřových pěšců……I tato partie ale má co ukázat a v rozboru jsou ukázány plány, pěšcové struktury, zanedbaný vývin, dobrá a špatná výměna atd…..

 

Los druhého kola:

B turnaj:

na prvním stole a na on-line Emil

1 24 Urban Jaroslav 1715 1 1 Macura Emil 2004 1

na 11 stole Honza

11 36 Budík Pavel 1624 1 1 Moštěk Jan 1755 15

 

v A turnaji, jsem já ( Petr Koutný) dnes na druhém stole a na on-line

2 12 Koutný Petr 2124 1 1 IM Weinzettl Ernst 2293 3

 

Určitě sledujte on-line, určitě mrkněte na partie, mají co říct a určitě sledujte naše stránky, teď budeme žít Vsetínem!!

1 komentář u „Přebor města Vsetína 2016 – 1 kolo“

  1. Gratuluji oběma a i Emilovi k výhře. První body a vstup do turnaje je důležitý. Budu držet palce, aby se dnes podařilo to potvrdit.

    Odpovědět

Napsat komentář