Vlčnov B – ŠK Staré Město E 2-6 a částečná pochvala.

Kluci z Vlčnova B si to tentokrát rozdali s družstvem ze Starého Města a cílem tohoto zápasu bylo bojovat. Protože všichni věříme, že Vlčnov C postoupí a zachrání Vlčnov B v této soutěži, nebylo až tak důležité získat body, ale o to víc bylo důležitější se rvát o každý tah a částečně je tady vidět zlepšení. Ano prohráli jsme, ano jsme poslední ale ano je to lepší a to slovo znamená že když na to půjdeme touto cestou, příští ročník nám to vrátí, protože Šachová bohyně Caissa přeje těm co jsou odvážní a bojovní….

 

 

Vlastík Oharek – Krča Milan

Vlastíka mám rád, jen jeho pozice se mi hůř hodnotí. Jde na něm vidět že do partie dává hodně svých sil a snaží se, ale pak příjde snad hloupé přehlédnutí a vše se bortí. Ano to jsou šachy a ano to se stalo i v této partii. Vlastík si nechává chytnout poměrně zbytečně figuru, zatne zuby a vymýšlí zajímavé zápletky, které dávali moc zajímavé šance a věřím že tam příležitostí bylo požehnaně, které Vlastík nevyužívá a po boji prohrává. Prohrává se silným soupeřem a sám ze sebou.

 

Vychorec Miroslav  – Studený Radovan

Nastavená figura v 8 tahu a je po partii. Toto se v zápasech družstev nemůže stávat. Stane se, ale nemělo by.

 

Takže první dva stoly určitě pochvalu nemají:)

 

Bartoš Karel – Stuchlý Radim

Karel mě těžkého soupeře, hrál dlouze a dobře blokoval pozici až sem vše ok, výtku bych dal za scházející aktivitu a to byl hlavní důvod této porážky, ta pasivita nabízela soupeři víc a víc šancí a Radim je hodně zkušený hráč a příležitosti využil. Hodnotím tuto partii jako nejlepší z prvních tři partií, ale stále to není ono a tedy výkon nebyl špatný ale ani dobrý.

 

Ficenc Libor  – Nekarda Jan

Libor dosáhne dobré pozice a musí ty pozice umět dotahovat. Výrazně lepší pěšcová struktůra, plán který říká jít do koncovky a měnit figury a hrát na výhru. To jsou pozice, které se mají hrát dlouze, trpělivě a musí se vysedět. Libor to ale nevzal za správný konec a dostává se do horší pozice s pěšcem méně, remíza v konečné pozici je ok, ale nevyužité šance není ok. Tedy výkon nebyl špatný ale ani dobrý.

 

Ondrůšek Jan – Macháček Lukáš

Tady jednoznačná pochvala a Jan patří mezi dva hráče co chci dnes pochválit. Bojoval, snažil se, získal kvalitu a tu následně vrátil aby měl šance na výhru. Odmítl nabídky remíz a snažil se hrát pro družstvo, i když zápas vypadal na šachovnicích stejně ztracený. Za bojovnost, za týmovost pro mě hvězda utkání.

 

Javor Jan – Babula Vlastimil

Toto nebylo dobré, ba naopak tuto partii hodnotím jako špatný výkon. Jenda si připraví zahájení, do kterého mu soupeř vpadne a pozice je zajímavá. Co to chce je ale propočet taktiky a dobrý propočet a stane se jen to že je to o figuru méně a útok nikde. Toto je třetí partie z 8mi, kde hrajeme bez figury….

 

Hala Jaroslav – Štefáník Petr

Tuto partii jsem moc nesledoval, tedy nehodnotím.

 

Kadlčík Marek – Kučera Pavel

Druhá pochvala a druhá hvězda zápasu. Po těžké noci:), odmítal nabídku remízy a chtěl bojovat o výhru. Soupeř se nakonec splete a Marek vyhrává. Je to obrovská změna oproti minulému roku, kdy Marek odtahal 15 tahů a nabízel a přijímal remízy. Tento rok je to o hodně lepší a za mě obrovská pochvala.

 

Takže mé hodnocení zápasu, 2 hráčo pochvala, jeden bez hodnocení, zbytek musí zabrat:)

 

TJ Vlčnov B   ŠK Staré Město E
Oharek Vlastimil (Z) 1754 0 1 1973 Krča Milan (ZV)
Vychorec Miroslav (Z) 1593 0 1 2019 Studený Radovan (Z)
Bartoš Karel (Z) 1623 0 1 1925 Stuchlý Radim (ZV)
Ficenc Libor 1655 ½ ½ 1659 Nekarda Jan (Z)
Ondrůšek Jan 1723 ½ ½ 1644 Macháček Lukáš (Z)
Javor Jan 1659 0 1 1605 Babula Vlastimil (Z)
Hala Jaroslav 1663 0 1 1626 Štefaník Petr
Kadlčík Marek 1506 1 0 1000 Kučera Pavel
  2 : 6  

 

 

 

 

Napsat komentář