Dnes má narozeniny Vlastík Oharek!

 Vlastíku všechno nejlepší, hodně zdraví a štěstí. Díky za světový přínos šachu, kdy pojem “ střelce Oharek“ vstoupil do učebnic:) a tím jsi sebe i náš oddíl udělal nesmrtelný. Dokonce i na Slovensku, ve druhé lize v Bzinách, mě kluci ukazuji, jak vypadá Střelec Oharek:)

 

A že by nějaké ukázky toho slavného střelce Oharka?…….určitě!

 

 

 

Toto je pozice z partie Oharek – Vávra z roku 2012, kdy Vlčnov hrál ZKP a Sf3 je opravdu špatný střelec, aby ale byl střelcem Oharkem je potřeba ještě zahrát Kg2, tak aby střelce neměl žádné políčko.

Toto je pozice z partie Oharek – Hradil a opět to je jenom špatný střelce, k dokonalosti mu stačí sebrat pole a1….

 

 

9 komentářů u „Dnes má narozeniny Vlastík Oharek!“

  1. Přidávám se ke gratulantům,Vlastiku vše nejlepší k narozeninám. Chtěl bych uvést věci na pravou míru,tak v neděli dával tu partii Vlastik za remis i trochu kvůli mě, jelikož jsem jel na mistrák hned z noční směny a bez jídla, a pak už jsem měl hlad jak tygr 🙂

    Odpovědět
  2. Ahoj Vlastiku, dovol abych se taky připojil ke gratulantům. Přeji hodně zdraví a štěstí, osobní pohody i v rodinném životě. Dále dobrou spolupráci při kapitánování a hodně úspěchů ve hře. Co se týká střelcových Oharků, ber to jako já s humorem. Stejně si myslím, že nic se nemá přehánět a takový Oharek, někdy v závislosti na pozici hlavně v centru a plánu hry nemusí být špatný. Pokud jsem se moc rozkecal, tak se omlouvám, nejsem
    šachový odborník, ani nečekám žádnou reakci, nebudu reagovat.

    Odpovědět
  3. Všem Vám děkuji za přání, i za ukázku z partií, dnes, když se na tyto pozice podívám, tak okamžitě poznám špatného střelce. Je vidět, že omílání chyb nese přínos, nečekal jsem, že ze špatného střelce může být člověk tak proslavený i v zahraničí, no když neoslňuji dobrou hrou, tak aspoň špatnými střelci, věřím, že špatný střelec už z mé hry postupně vymizel.

    Odpovědět
  4. Všechno nejlepší Vlasťo,hlavně hodně zdraví a střelce pojmenovaného po tobě ať mají už jenom tvoji soupeři !

    Odpovědět
  5. Zdravím ze Zlína a připojují se k veliké armádě gratulantu a přejí spokojenost a pevné zdraví navíc !

    Ať žije Vlastimil OHAREK z Vlčnova !!!

    Upřímně přeje Emil Macura

    Odpovědět
  6. Taky bych chtěl popřát všechno nejlepší hlavně hodně zdravíčka a ještě více štěstíčka a to ne jen za šachovnicí…

    Odpovědět
  7. Řadím se mezi gratulanty. Vlastiku přeji ti hodně zdraví, štěstí, pracovní a soukromé úspěchy. Hlavně mnoho dobrých tahů…..

    Odpovědět

Napsat komentář