Zápas Vlčnov B – Staré Město D

V neděli 20.02.2022 hrál i tým Vlčnov B a to soutěž Krajský přebor Zlín. Bohužel z důvodu stejného termínu s A-týmem jsme tým nemohli moc posílit a tak jsme nastoupili v slabší sestavě, takže jsme zápas hráli opravdu v pohodové atmosféře jen pro radost ze hry. V KP-Zlín nás čekají poslední 2 kola a stále není úplně rozhodnuto kolik týmů bude padat z vyšších soutěží. Dvě sestupové místa už jsou jasné, otázka je o třetím místě, což nám napoví i předposlední kolo této soutěže.

Na první šachovnici hrál bílými figurami pan Hudaček, který rozehrál partii s odbočkou od hlavní varianty v zahájení a začal hrát na královském křídle. Černý pozici na královském křídle zablokoval, ale i se svými figurami, hlavně střelci. A pak mohl zkoušet hrát na opačném křídle. Partie skončila remízou.

Na druhé šachovnici jsem hrál já (Jan Moštěk) černými figurami, kde jsme v zahájení přešli do symetrické pěšcové struktury a velmi rychle jsme vyměnili obě věže a jeden pár lehkých figur. I-když jsem měl dvojici střelců mohla se velmi rychle vyměnit a i kdyby se to nestalo a měl bych dvojici střelců tak jsem tam žádnou výhodu neviděl a nabídl jsem remis a partie skončila.

Na třetí šachovnici hrál bílými pak Knotek, který stál, jako jeden z našich hráčů v lepší pozici a mohl bojovat o výhodu. I tak nakonec partie skončila remizu za už rozhodnutého stavu.

Na čtvrté šachovnici hrál Ondřej Podškubka, kterému černými bohužel nevyšlo zahájení a moc se v něm neorientoval a hrál v dané variantě nevhodné tahy. Potom bohužel v nepohodlné pozici v zahájení si nevšiml hrozby a ztratil kvalitu.

Na páté šachovnici hrál bílými Garry Ondrůšek, který stál dlouho ve vyrovnané pozici pak se figury vyměnili a a zůstali těžké figury a nestejnobarevní střelci, kde je rozhodující aktivita. V dané pozici měl černý ne pohodlně postaveného krále v centru s pěšcem více. Ale díky aktivitě bílého se mu povedlo pozici remizovat.

Na šesté šachovnici hrál černými Marek Kadlčík, který se v zahájení taktéž dostal do nepohodlné pozice a zdálo se mi, že bude jen otázkou času až na dámském křídle pozici bílý vyhraje, ale nejspíše nezvolil správný postup. A nakonec těžkou pozici Marek udržel, což rozhodně gratuluji.

Na sedmé šachovnici hrál bílými figurami Javor Jan, který rozehrál dobrou pozici, ale pak nějak divně zacházel s figurkami a nakonec si špatně spočítal variantu s napadáním figur a nakonec ztratil materiál a hrozil mu mat tak partii vzdal.

Na osmé šachovnici hrál černými figurami velmi dobře Jaroslav Pavelčík, kde soupeř nehrál zahájení a pak střední hru úplně vhodně a zbytečně se oslaboval, čehož chtěl Jarda využít pěkně po černých polích na krále. Pak bohužel zapomněl na hrozbu vidličky, která byla stále v pozici ve vzduchu a bohužel partii prohrál. V partii měl nabídnutou remis, kterou nepřijal, ale i tak hrál dobrou partii.

Napsat komentář