Šachisté Vlčnova zahájili úspěšně!

V článku je stručně zmíněno všech pět družstev Vlčnova ve čtyřech soutěžích. Fotka našeho bývalého manažera Petra Koutného, který před sezónou 2020-21 přestal aktivně hrát a věnuje se mj. celostátnímu šach. serveru nss.cz, který má ohromnou sledovanost. 

Letos Covid-19 již nedělal problémy, soutěže družstev šachistů zahájily tradičně v říjnu. Největší pozornost se upírá na TJ Vlčnov „A“ v 1. lize. Oproti loňsku ještě posílený kolektiv zahájil v „Galerii na měšťance“ výborně. Vyhrál obě utkání proti družstvům Ostravy-Poruby; 6-2 a 4,5-3,5. Následovala remíza 4-4 se Starým Městem a porážka s papírově silnější Moravskou Slávií Brno 2,5-5,5. Dobré je, že prvních pět hráčů soupisky neprohrálo ani partii. 2,5b získali Pavel Zpěvák a Josef Mudrák, 2b Adam Gabriel, který rozhodl zápas s loni ještě extraligovou Porubou „A“. Hlavním cílem je záchrana v druhé nejvyšší soutěži ČR a podle mne budou dost rozhodovat naše dvě utkání s družstvy Frýdku-Místku v lednu 2023.

Postrašila nás výrazná prohra 1,5-6,5 Vlčnova „B“ s ŠK Zlín v úvodu Krajského přeboru. Pak tým nahodil vyšší rychlost, zvítězil 5-3 se Sokolem Valašská Bystřice a 5,5-2,5 s SK Boršice. Po porážce s hlavním favoritem soutěže Sl. Kroměříž 2,5-5,5 jsme v klidném středu tabulky. Kapitán Jan Moštek získal, stejně jako Kryštof Trávníček, 2,5b, navíc vhodně točí sestavu, takže si již zahrálo 16 z 20 hráčů soupisky.

V Regionálním přeboru UH družstvo „C“, usilující o postup do KS, začalo dobře. Má dvě výhry s SK Boršice „C“ 6,5-1,5 a s ŠO Kunovice „B“ 5,5-2,5 a remízu 4-4 s TJ Velehrad. Robert Zálešák má zatím 2,5b, po dvou bodech Karel Bartoš, Vladimír Bilavčík, Jaroslav Pavelčík a dorostenec Jakub Flekač.

Dost smutný je pohled na tabulku Regionální soutěže UH, kde startuji pouze 4 týmy, včetně dvou z Vlčnova! Kde jsou desítky startujících ještě na přelomu století? Vlčnov „D“ vyhrál oba své zápasy, „Éčko“ jeden. Doufáme v postup „Déčka“ z málo důstojné soutěže.

Fotografií připomínáme naše boje v KsK s vírou v brzký návrat do těchto prostor, když návrat našeho bývalého manažera Petra Koutného (na snímku), největšího strůjce zázračné cesty Vlčnova se třemi postupy z KS do 1. ligy v letech 2015-19, je asi nereálný.

IM Milan Babula – člen ŠO TJ Vlčnov.

Napsat komentář