FIDE OPEN Staré Město 7-9.kolo

V dnešním článku se podíváme opět na 3.kola. Před losováním a po dohrání 6.partie jsem si říkal nesmím dostat hráčku Stará Zuzana a co čert nechtěl dostal jsem ji a pak v 8.kole nerad hraji s hráčem z oddílu a zase máš ho hrál jsem s Kryštofem.

7.kolo

opět má příprava byla na nic soupeřka zahrála pro mně neznámou variantu. během partie jsem dostal křeč do stehna dokonce jsem si musel i při partii trochu zaplakat až tak to bolelo. Ke konci to povolilo, ale stále jsem to cítil. Zahájení bylo vyrovnané až jsme se dostali do pozice na diagramu níže, kde jsem hledal nějaký mat protože král neměl kam jít, ale neviděl jsem to. Tak jsem o něco lepší pozici zkoušel hrát na výhru. Soupeřka nabízela remízu asi 5x ale zkoušel jsem. Nakonec jsem se dostal do vyhrané koncovky a partii vyhrál.  

Bílý na tahu. Najdete správné pokračování, které jsem já nezahrál?

8.kolo

V 8.kole to bylo těžké hrál jsem s klubovým kolegou a to se vždy špatně hraje. Partii jsme hráli, jako poslední na minutě s přídavkem, nakonec v prohrané pozici jsem zapomněl zmáčknout hodiny a prohrál jsem. Snažil jsem se na soupeře tlačit časově a hrál jsem tahy nebo jsem se snažil je hrát rychleji. pozice se dostala do koncovky, která se mi zdála rovná. Sice pasivní, ale na jednu slabinu to soupeř neuhraje, bohužel jsem ji v časovce pokazil a partii zbytečně prohrál.

Černý na tahu. Tuto rovnou pozici jsem bohužel nedokázal udržet.

9.kolo

V 8.kole jsme hráli partii až nějak do 21:15 a na nedělní poslední partii jsem byl až tak unavený, že když jsem vstal, že se půjdu připravit jenom jsem se podíval, že soupeř hrál 3x francii černými tak zahraji nějakou výměnou a nabídnu mu rychlou remis a šel jsem znovu spát to se opravdu nedalo. Deváté kolo, jelikož jsem byl fakt unavený a soupeř remis nechtěl tak jsem hrál rychle skoro á-tempo, kde jsem kolem 20.tahu měl na hodinách skoro hodinu a soupeř už jenom několik málo minut. hráli jsme nějakou zajímavou výměnou francii, kterou neznám, ale byla nějak velmi útočná při opačných rošádách. Já měl malou rošádu soupeř velkou a šlo o to kdo z koho, v partii se ukázalo, že chybí černému minimálně 2 tempa aby mohl taky zkoušet nějak ohrozit bílého krále. Postupně jsem partii vyhrál získal materiál, i-když tam byl i postup jak dát mat.

Černý na tahu zahrál Df4. Tuto pozici jsem nakonec dotáhl do výhry.

1 komentář u „FIDE OPEN Staré Město 7-9.kolo“

Napsat komentář